200 de permise auto obținute cu mită în Brașov. Șpaga se învârte pe la 3.000 de euro de carnet

200 de permise auto obținute cu mită în Brașov. Șpaga se învârte pe la 3.000 de euro de carnet

Opt persoane au fost trimise în judecată de procurorii din Braşov într-un dosar în care doi instructori auto sunt acuzaţi că au ajutat persoane cu un nivel redus de şcolarizare să promoveze proba teoretică a examenului pentru permisul de conducere.

Sumele pretinse de la ”beneficiari” variau în jurul a 3.000 de euro.

Procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a dispus trimiterea în judecată a celor opt persoane, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, instigare la fals intelectual şi trafic de influenţă.

ADVERTISING

Dosarul penal s-a făcut ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov.

Afacerea a mers timp de 7 ani, în perioada 2013-2020.

Astfel, cei doi instructori auto au racolat mai multe persoane, inclusiv membri de familie, care deţineau permis de conducere pentru categoria B, acestea urmând, în mod fictiv, cursurile unor şcoli de şoferi.

Ulterior, aceştia se înscriau şi participau la proba teoretică pentru obţinerea dreptului de a conduce pentru alte categorii de vehicule, fără intenţia de a o promova, scopul fiind acela de a se afla în sala de examinare, pentru a indica «beneficiarilor» răspunsurile corecte la întrebări. În acest mod, «beneficiarii» promovau proba teoretică.

ADVERTISING

De asemenea, o parte dintre aceşti «beneficiari» au fost sprijiniţi să-şi stabilească, în mod fictiv, reşedinţa în judeţul Braşov, pentru a susţine examenul aici.

”În urma activităţilor desfăşurate, au fost identificate aproximativ 200 de persoane care au obţinut în mod ilicit permisul de conducere prin această «metodă», acestea fiind cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual, sub forma participaţiei improprii”, a mai arătat DGA.

ADVERTISING

În cauză s-a pus sechestru pe bunuri mobile sau imobile ale inculpaţilor, în cuantum de aproximativ 490.000 de euro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇