Metodă inedită de a obține permisul auto în Brașov: Un candidat fals șoptea răspunsurile corecte pentru 5.000 de euro

Metodă inedită de a obține permisul auto în Brașov: Un candidat fals șoptea răspunsurile corecte pentru 5.000 de euro

Un candidat fals le șoptea celorlalți răspunsurile corecte în timpul examenului de permis auto, de la Braşov. Cei interesaţi plăteau între 2.500 şi 5.000 de euro pentru fiecare permis obţinut. Polițiștii au reținut șase persoane implicate în acest caz.

Autorităţile judiciare au făcut percheziţii, miercuri, în judeţele Braşov şi Galaţi, la persoane suspectate de obţinerea permisului de conducere auto în mod fraudulos.

14 suspecţi au fost aduşi cu mandat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, a transmis, joi, DGA, într-un comunicat de presă.  

ADVERTISING

Operaţiunea a început încă din 2013, cu ajutorul unor şcoli de şoferi.

Iată cum funcţiona sistemul de fraudare: Persoanele interesate îşi stabileau reşedinţa pe o perioadă de un an în judeţul Braşov, cu scopul de a parcurge cursurile unor şcoli de şoferi. Apoi, participau la proba scrisă pentru a obţine permisul de conducere în mod fraudulos.  

”Mai exact, în ziua derulării probei teoretice la examenul propriu–zis, era prezent un candidat fals, înscris legal, iar care pe timpul examenului teoretic le comunica candidaţilor  răspunsurile corecte", a mai transmis DGA.  

ADVERTISING

Ancheta vizează constituirea unui grup infracţional organizat, fals intelectual, cumparare de influenţă şi trafic de influenţă, în legătură cu obţinerea permiselor de conducere auto. 

Pentru 6 suspecţi au fost emise ordonanţe de reţinere pe o perioadă de 24 de ore. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇