O italiancă de 100 de ani tocmai şi-a reînnoit permisul auto

O italiancă de 100 de ani tocmai şi-a reînnoit permisul auto

Candida Uderzo are 100 de ani şi tocmai şi-a reînnoit permisul auto.

Este a treia persoană centenară, cel puţin, considerată aptă să conducă un automobil în ultimii ani în Italia, notează The Guardian.

Femeia spune că îi place să fie independentă şi că nu vrea ca fiul ei să fie nevoit să o ducă cu maşina acolo unde are nevoie să meargă. Poate să conducă acum până în 2024, când va avea 102 ani, după ce a trecut testul de vedere la o şcoală auto din provincia italiană Vicenza.

“Sunt fericită, am 100 de ani şi mă surprinde şi pe mine că sunt atât de sănătoasă. Nu iau medicamente, doar din când în când o pastilă pentru dormit”, spune Uderzo pentru Corriere della Sera.

ADVERTISING

Vede atât de bine încât poate să citească ziarul fără ochelari.

Singurul său regret în viaţă este acela că şi-a pierdut soţul la o vârstă relativ fragedă. “Dar am decis că să rămân în viaţă înseamnă să mă bucur de ea cât mai mult posibil. Am început să fac plimbări lungi cu prietenii, m-a ajutat să fac faţă pierderii”, mai spune femeia. După ce s-a pensionat, s-a alăturat unui grup de marş sportiv şi practică această activitate fără excepţie de atunci în fiecare duminică de la şase dimineaţa.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Italia este una dintre ţările cu cele mai multe persoane care au împlinit 100 de ani din Europa, iar numărul este în continuă creştere. Conform celor mai recente statistici, Italia are 20.456 de centenari în prezent, faţă de 14.456 în 2019.

Italienii trecuţi de vârsta de 80 de ani trebuie să îşi reînnoiască permisul de conducere o dată la doi ani.

C.S.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇