Şi-a pierdut un picior, un ochi și câteva degete, dar are spiritul neînfrânt: Voi fi bine. Voi dansa. Și Ucraina va fi cea mai bună țară!

Şi-a pierdut un picior, un ochi și câteva degete, dar are spiritul neînfrânt: Voi fi bine. Voi dansa. Și Ucraina va fi cea mai bună țară!

Antonina Budnyk are 60 de ani şi și-a pierdut un picior, un ochi și câteva degete, în urma luptelor grele care s-au dat în orașul Cernihiv. Însă femeia nu și-a pierdut și optimismul.

Aflată pe pat de spital din nordul orașului, ea a declarat: „Voi fi bine. Voi fi din nou sănătoasă. Voi dansa. Și Ucraina va fi cea mai bună țară!”

Antonina este una dintre sutele de victime din Cernihiv, după ce tancurile rusești au încercat, fără să reușească, să pună mâna pe acest oraș care se află aproape de granița Ucrainei cu Rusia și Belarus, scrie Sky News.

ADVERTISING

Au fost multe săptămâni de bombardamente grele înainte ca forțele ruse să se retragă în urmă cu câteva zile din oraș. Zile la rând oamenii au stat în locuințe și în adăposturi.

Miercuri, însă, oamenii au ieșit din case, iar pe străzile din Cernihiv a fost din nou agitație.

Ziua 43 de război - desfăşurarea evenimentelor

Podurile din jur, distruse în lupte, au fost peticite cu scânduri, permițând accesul mașinilor, furgonetelor și chiar camioanelor.

Cernihiv este cel mai mare oraș ucrainean care a fost eliberat după ce a fost asediat.

ADVERTISING

Locuitorii de aici speră că luptele nu vor reveni. Totuși, trupele ruse doar s-au retras dincolo de graniță și au încetat să tragă, dar nu s-au dispersat complet.

Oficiali ai Departamentului Apărării al SUA au afirmat că retragerea Rusiei din regiunile Kiev şi Cernihiv este finalizată.

Dar un înalt oficial de la Pentagon a declarat, sub anonimat, că trupele ruse s-ar putea îndrepta din nou spre Kiev în viitor şi că nu este clar dacă soldaţii care s-au retras se vor întoarce.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇