Oraşul australian care intră în lockdown ”neprevăzut”, după un singur caz de Covid

Oraşul Perth, capitala statului australian Western Australia, precum şi regiunea învecinată Peel vor intra într-un lockdown neprevăzut. Motivul: un singur caz de Covid.

Lockdown-ul va dura trei zile și începe vineri la miezul nopţii, după ce un bărbat a fost testat pozitiv pentru Covid la finalul perioadei de carantină pe care a petrecut-o într-un hotel, informează Reuters.

Potrivit autorităţilor sanitare, este probabil ca acesta să fi contractat virusul chiar în timpul carantinării. Incidentul a suscitat temeri referitoare la transmiterea comunitară a coronavirusului odată cu apariţia unor tulpini mai virulente.

ADVERTISING

Unul dintre contactele sale apropiate din Perth a fost depistat cu COVID-19, a precizat prim-ministrul Western Australia, Mark McGowan, în cadrul conferinţei de presă televizate în care a anunţat instituirea lockdownului.

''Ştiu că este greu de suportat şi aş fi dorit să nu fie nevoie să procedăm astfel. Dar nu putem să ne asumăm niciun risc în ceea ce priveşte acest virus'', a spus McGowan.

Bărbatul s-a aflat în Perth timp de cinci zile, după care a călătorit cu avionul la Melbourne, unde a fost depistat pozitiv. Autorităţile sanitare din Victoria, stat a cărui capitală este Melbourne, încearcă să localizeze cei 257 de pasageri care s-au aflat la bordul cursei QF778 din direcţia Perth.

ADVERTISING

''Sistemul de carantină de la hotel, în ciuda tuturor îmbunătăţirilor, trebuie să facă faţă unor provocări tot mai complexe'', a declarat ministrul Sănătăţii din statul Victoria, Martin Foley.

McGowan a spus că a solicitat guvernului federal să reducă numărul zborurilor internaţionale care ajung săptămânal în Western Australia la 512 de la 1.025.

Australia a înăsprit deja controalele la frontieră prin reducerea numărului de călători din India şi alte zone unde există focare ale virusului.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇