Opera Regală din Londra a vândut un tablou de 14 milioane de euro pentru a supravieţui pandemiei

Opera Regală din Londra a vândut un tablou de 14 milioane de euro pentru a supravieţui pandemiei

Un tablou semnat de pictorul britanic David Hockney, scos la vânzare de Opera Regală din Londra pentru a obţine fonduri care să ajute instituţia să supravieţuiască pandemiei de COVID-19, a fost adjudecat joi pentru 12,8 milioane de lire sterline (14,2 milioane de euro).

Vânzarea a fost organizată de casa de licitaţii Christie’s, informează AFP.

Tabloul, care îl înfăţişează pe Sir David Webster, fost director al Operei Regale din Londra în perioada 1945-1970, a fost estimat la o sumă cuprinsă între 11 milioane şi 18 milioane de lire sterline (12 milioane - 20 de milioane de euro).

ADVERTISING

Opera Regală din Londra a anunţat la începutul lunii octombrie că este constrânsă să vândă pictura realizată în 1971 pentru a surmonta dificultăţile economice cu care se confruntă din cauza pandemiei de COVID-19.

''Întrucât ne confruntăm cu cea mai mare criză din istoria noastră, vânzarea portretului lui Sir David Webster realizat de David Hockney constituie o parte vitală a strategiei noastre de redresare'', a declarat într-un comunicat actualul director al instituţiei, Alex Beard.

Obligate să-şi închidă porţile pe durata perioadei de izolare la domiciliu, instituţiile culturale au fost grav afectate din punct de vedere financiar de pandemia de COVID-19, care a provocat decesul a peste 44.000 de persoane în Regatul Unit, ţara cu cel mai mare număr de victime din Europa.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Veniturile au scăzut, chiar dacă s-a redeschis Opera

Opera Regală din Londra nu face excepţie: veniturile sale s-au diminuat cu mai mult de jumătate de la debutul crizei sanitare, chiar dacă instituţia şi-a putut redeschide porţile în iunie, cu spectacole fără public, difuzate exclusiv online.

În plus faţă de vânzarea acestui tablou, celebra instituţie londoneză încearcă să se redreseze printr-o campanie de colectare de fonduri, prin reduceri de costuri şi disponibilizări, precum şi cu ajutorul banilor de la Guvern.

ADVERTISING

La începutul lunii iulie, Guvernul britanic a promis sectorului cultural un ajutor inedit de 1,57 de miliarde de lire sterline (1,74 de miliarde de euro), o iniţiativă salutată şi considerată ca fiind vitală, dar insuficientă.

Vezi și Concert cum nu s-a mai văzut la Opera din Barcelona. Sala a fost plină, însă nu de oameni


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇