Concert cum nu s-a mai văzut la Opera din Barcelona. Sala a fost plină, însă nu de oameni

Concert cum nu s-a mai văzut la Opera din Barcelona. Sala a fost plină, însă nu de oameni
Foto: Liceu Opera Barcelona

Opera din Barcelona și-a reluat activitatea, în urmă cu câteva zile, după trei luni de pauză, însă primii spectatori nu aveau deloc formată urechea pentru muzică. Asta pentru că în public nu s-a aflat niciun om, ci nu mai puțin de 2.292 de plante decorative.

Cât despre public, a fost atât de impresionat încât nimeni nu a mișcat – visul oricărui muzician! Nimeni nu s-a uitat pe furiș în telefonul mobil, nicio șoaptă nu a tulburat concentrarea muzicienilor, arată Bored Panda.

„Natura a avansat pentru a ocupa spaţiile pe care noi le-am furat de la ea”, a declarat producătorul executiv al spectacolului, Eugenio Ampudio.

ADVERTISING

Deși oamenii nu au fost prezenți, spectatorii au putut viziona „Concierto para el bioceno” prin intermediul live streaming.

Concertul a fost unul grandios, într-un spațiu pe măsură, o clădire cu arhitectură neoclasică, considerată una dintre cele mai mari opere din lume.

După concert, plantele au fost donate angajaţilor din domeniul medical, aflaţi în prima linie în lupta cu noul coronavirus.

Spectacolul a devenit posibil după ce Spania a ridicat starea de urgenţă, duminică. Țara e greu încercată de Covid-19, având circa 250.000 de infectări și aproape 30.000 de decese.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
Concierto para el bioceno

Comisia Europeană face un mega-concert, ca să strângă bani în lupta anti-COVID. Cine va cânta


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇