Comisia Europeană face un mega-concert, ca să strângă bani în lupta anti-COVID. Cine va cânta

Comisia Europeană face un mega-concert, ca să strângă bani în lupta anti-COVID. Cine va cânta

Starurile internaţionale ale muzicii şi filmului îşi dau mâna pentru un mega-concert. Acesta va fi televizat şi difuzat prin streaming sâmbătă, la nivel global.

Scopul este strângerea de fonduri pentru a lupta împotriva COVID-19. Această iniţiativă este lansată de grupul de advocacy pro-globalizare Global Citizen şi de Comisia Europeană, transmite luni Reuters.

Iniţiativa, ce va purta denumirea "Global Goal: Unite For Our Future" (Obiectivul Global: Uniţi pentru Viitorul Nostru), îşi propune să strângă miliarde de dolari din donaţii private şi publice pentru a uşura impactul pandemiei asupra comunităţilor marginalizate.

ADVERTISING

Vedeta pop Miley Cyrus a declarat că pandemia îi loveşte cel mai dur pe cei săraci şi marginalizaţi.

Ea le-a solicitat donatorilor să aloce fonduri pentru teste, tratamente şi vaccinuri. Scopul este ca acestea să fie concepute în moduri prin care să aibă acces la ele oricine, de oriunde ar fi.

Cine participă la mega-concert

Cercetători şi producători de medicamente din toate părţile lumii lucrează la peste 100 de vaccinuri potenţiale împotriva COVID-19. Boala a ucis până în prezent peste 463.000 de oameni la nivel global.

ADVERTISING

Prezentat de actorul Dwayne 'The Rock' Johnson, concertul desfăşurat în spaţiul virtual va include vedete precum:

  • Miley Cyrus
  • Chloe x Halle
  • Christine and the Queens
  • Coldplay
  • Shakira

De asemenea, vor participa şi actorii Charlize Theron şi Hugh Jackman, precum şi fostul mare fotbalist englez David Beckham.

"Avem nevoie ca liderii globali să aloce miliardele de dolari de care este nevoie pentru a dezvolta teste, tratamente şi vaccinuri echitabile".

Hugh Evans, preşedinte executiv al organizaţiei Global Citizen (Cetăţean Global)
ADVERTISING

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, a declarat că acest concert va coincide cu un summit la care artişti, oameni de ştiinţă şi liderii mondiali "se vor angaja să ajute lumea să scape de coronavirus, fără să lase pe nimeni în urmă".

UE îşi asumă din ce în ce mai mult rolul de campioană a cooperării în ceea ce priveşte eforturile globale pentru controlul şi oprirea pandemiei de COVID-19. Între timp, Statele Unite ale Americii şi China sunt concentrate mai mult asupra unor iniţiative naţionale.

O universitate din România e implicată în cel mai mare proiect european anti-COVID


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇