O universitate din România e implicată în cel mai mare proiect european anti-COVID

O universitate din România e implicată în cel mai mare proiect european anti-COVID

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu este implicată în cel mai mare proiect anti-COVID susținut de Comisia Europeană, #EuvsVirus.

Potrivit unui comunicat al Universității Lucian Blaga din Sibiu (ULBS), pe durata proiectului, peste 25 de mii de oameni de pe întreaga planetă s-au unit în 2.164 de echipe pentru a căuta soluții inovatoare și pentru a dezvolta produse care să ajute Europa să lupte împotriva crizei provocate de noul coronavirus și să inițieze schimbări pozitive în societate.

Anticorpii pentru coronavirus nu durează decât 2 – 3 luni de la infectare

ADVERTISING

Programul a avut trei etape: Hackathon, Demo Day și Matchathon. În cadrul evenimentului final, #EUvsVirus Matchathon, s-au aflat în competiție 120 de proiecte din 40 de țări, care au stabilit un record mondial cu 2.235 de noi parteneriate de business, 1.500 de întâlniri live și peste 200 de interacțiuni rapide.

ULBS a participat, în perioada 26 mai – 2 iunie 2020, la EUvsVirus Matchathon, cel mai mare eveniment de acest tip din lume, unde a interacționat cu proiectele câștigătoare și a inițiat parteneriate de cercetare și dezvoltare. Universitatea din Sibiu a fost reprezentantă la eveniment de Andrei Terian, prorector Cercetare, Inovare și Internaționalizare.

ADVERTISING

Poți lua coronavirus și când tragi apa la toaletă. Virusurile sunt propulsate până la 1 metru în aer

ULBS a ales să sprijine și să promoveze Dattum, un proiect realizat de o echipă internațională, cu experți din 14 țări, din care fac parte și Alex Butean și Andrei Tara, cadre didactice și cercetători la Facultatea de Inginerie.

Dattum e o platformă de data intelligence pentru COVID-19 care colectează informații direct de la spitale din toată lumea și furnizează analize complexe privind evoluția vaccinurilor, scheme de tratament și studii clinice.

ADVERTISING

Coronavirusul era prezent în apele reziduale de la Milano şi Torino din decembrie 2019

Proiectul Dattum a câștigat locul 2 la categoria Health and Life Challenge → Research și a fost selectat pentru etapele de finanțare și următoarele etape de integrare în Programul European Innovation Council.

Țara în care pare că nici nu a existat coronavirus


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇