Guvernul britanic anunță o investiție record pentru Cultură

Guvernul britanic anunță o investiție record pentru Cultură

Guvernul Britanic anunță un ajutor de 2 miliarde de dolari pentru sectorul cultural, grav afectat de pandemia de coronavirus.

Totodată, Marea Britanie vrea să permită desfășurarea de evenimente culturale în aer liber, unde să fie respectată distanța socială.

”Vreau ca instituțiile culturale să revină la normal”, a spus ministrul britanic al Culturii, Oliver Dowden, citat de Reuters.

”Foarte curând, sper să putem permite desfășurarea spectacolelor în aer liber. Apoi, mai târziu, vara aceasta, să avem spectacole live cu distanțare socială”, a punctat el.

ADVERTISING

Sumă record

Suma investită în domeniul cultural este una record. Guvernul a precizat că este vorba despre 1,57 miliarde de lire sterline (1,96 miliarde dolari). ”Cea mai mare investiție făcută în Cultură”, conform guvernului britanic.

Sâmbătă, în Anglia s-au redeschis barurile, saloanele de înfrumusețare și restaurantele. Guvernul a redus distanța care trebuie respectată între cetățeni – de la 2 metri la 1,5 metri.

Concluzia poliției britanice după ce s-au redeschis pub-urile. „Oamenii beţi nu pot respecta distanţarea socială”

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Momentan, nu se știe cum se va implementa această măsură în cazul spectacolelor. De obicei, pentru a face profit, instituțiile din domeniul artei trebuie să vândă toate biletele la un spectacol.

Sala Regală Albert din Londra, unde se desfășoară multe concerte, a avertizat, luna trecută, că riscă să rămână fără bani până la începutul lui 2021. Locația a pierdut deja mulți bani, fiind închisă de coronavirus, iar mulți oameni care aveau bilete cumpărate la diverse show-uri și-au cerut banii înapoi.

Luni, Sala Regală Albert a salutat anunțul guvernului britanic. Acești bani vor fi investiți sub formă de subvenții și finanțări rambursabile.

ADVERTISING

”Este un colac de salvare pentru noi toți”, a spus Craig Hassall, reprezentant al celebrei săli.

”Până când putem deschide, nu știm cât ne mai țin banii. Nu știm cum vom folosi banii,  dar deschiderea sălii este prioritatea noastră în acest moment”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇