Concluzia poliției britanice după ce s-au redeschis pub-urile: „Oamenii beţi nu pot respecta distanţarea socială”

Concluzia poliției britanice după ce s-au redeschis pub-urile: „Oamenii beţi nu pot respecta distanţarea socială”

Persoanele aflate în stare de ebrietate nu sunt capabile să respecte regulile privind distanţarea socială, a declarat într-un comunicat poliţia din Anglia, după ce pub-urile şi restaurantele s-au redeschis sâmbătă pentru prima oară de la instaurarea restricțiilor pentru limitarea răspândirii COVID-19.

Preşedintele Federaţiei Poliţiei John Apter a declarat că este „limpede” faptul că petrecăreţii nu vor putea păstra distanţa de cel puţin un metru între ei, în timp ce specialiştii avertizează că pandemia „este departe de a se fi terminat” şi îi îndeamnă pe oameni să respecte regulile privind distanţarea socială, trasmite The Guardian.

ADVERTISING

Britanicii nu par însă să fi luat în serios avertismentele, străzile londoneze fiind pline cu petrecăreţi sâmbătă noapte. Apter povesteşte că a întâlnit pe tura sa din Southampton „bărbaţi dezbrăcaţi, oameni beţi și fericiţi, oameni beţi și furioşi, încăierări şi din nou oameni beţi și furioşi”, iar în unele zone oamenii legii au fost chiar agresaţi.

„Este limpede faptul că persoanele bete nu pot și nu vor păstra distanţa socială”, a spus Apter.

Probleme au fost şi în Nottinghamshire, unde patru oameni au fost arestaţi şi mai multe localuri au decis să închidă în urma unor incidente petrecute pe fondul consumului de alcool.

ADVERTISING

Premierul britanic Boris Johnson şi experţi din cadrul guvernului le-au cerut oamenilor să respecte regulile pentru a evita declanşarea unui al doilea val al pandemiei de coronavirus.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇