OMS şi EMA vor inspecta producţia vaccinurilor Sputnik V abia în luna mai

OMS şi EMA vor inspecta producţia vaccinurilor Sputnik V abia în luna mai

Experţi tehnici din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) vor începe următoarea etapă de examinare a vaccinului rusesc Sputnik V abia pe 10 mai, a anunţat joi OMS.

Această etapă se va face în colaborare cu Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

''Verificările referitoare la bunele practici de producţie vor avea loc din 10 mai până în prima săptămână din iunie'', a precizat OMS pentru Reuters.

O echipă comună din partea OMS şi EMA desfăşoară în prezent verificări asupra bunelor practici clinice referitoare la Sputnik.

Întrebată despre datele clinice din testele vaccinului Sputnik, OMS a precizat: ''Primim în continuare informaţii de la producător''.

Ministrul adjunct al Sănătăţii din Rusia, Sergei Vershinin, a avut marţi convorbiri la Geneva cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a scris ulterior pe Twitter: ''OMS apreciază eforturile Rusiei de a îndeplini criteriile pentru aprobarea de urgenţă în cazul vaccinurilor''.

Iată ce mai puteți citi pe SpotMedia.ro despre vaccinul rusesc Sputnik V:

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!