Rusia oferă străinilor şansa de a se vaccina împotriva Covid-19, cu vaccinul Sputnik V

Rusia oferă străinilor şansa de a se vaccina împotriva Covid-19, cu vaccinul Sputnik V

Rusia lucrează la un program prin care va oferi persoanelor din străinătate şansa de a se vaccina în Rusia împotriva Covid-19 cu vaccinul Sputnik V, începând din luna iulie.

Autorităţile au fost până acum sceptice cu privire la lansarea unui program care să permită străinilor să călătorească în Rusia pentru vaccin, spunând că trebuie să se concentreze asupra propriei populaţii.

Vaccinul în două doze este disponibil în Rusia pentru propriii cetăţeni sau pentru străinii care au permis de şedere permanentă sau de şedere temporară, transmite Reuters.

ADVERTISING

”Vaccinarea cu Sputnik V în Rusia! Cine este interesat?", s-a scris pe contul oficial de Twitter, în limba engleză, al vaccinului, postând o fotografie cu oameni aflaţi lângă un avion inscripţionat cu Sputnik.

Postarea a invitat utilizatorii Twitter să urmărească contul, afirmând: ”Următorii noştri de pe reţelele de socializare vor fi primii invitaţi să primească #SputnikVaccinated în Rusia, când va începe programul”.

”Lucrăm pentru a începe acest program în iulie”, mai afirma postarea.

ADVERTISING

Fondul suveran de investiţii RDIF al Rusiei, care comercializează Sputnik V la nivel global şi care gestionează contul Twitter, a refuzat să ofere informaţii.

Un reprezentant al RDIF a declarat că fondul va da mai multe detalii atunci când va fi lansat un astfel de program.

”Spune-mi Laika şi ia-mă la bord în acest Sputnik!” o persoană a răspuns la tweet, referindu-se la primul câine, din Rusia, care a zburat în spaţiu.

Unii şi-au exprimat îndoielile cu privire la idee, din cauza ritmului programului de vaccinare din Rusia.

ADVERTISING

Rusia a produs 20,1 milioane de doze de vaccin Sputnik V începând cu 17 martie, în timp ce 4,3 milioane de oameni dintr-o populaţie de 144 de milioane au primit ambele doze, începând din decembrie.

Ministrul Sănătăţii, Mihail Murashko, a exclus anterior ideea vaccinări unor străinii care călătoresc în Rusia în acest scop, în timp ce ţara vaccinează propria populaţie.

”Prioritatea pentru noi este vaccinarea cetăţenilor ruşi ... Nu lucrăm la tema turismului de vaccinare în acest stadiu”, a spus asistentul lui Muraşko, Alexei Kuzneţov.

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇