Comisar european: UE nu are nevoie de Sputnik V. Până la 14 iulie, vom atinge o imunitate la nivelul continentului

Comisar european: UE nu are nevoie de Sputnik V. Până la 14 iulie, vom atinge o imunitate la nivelul continentului

Uniunea Europeană (UE) nu are nevoie de vaccinul rusesc împotriva COVID-19 Sputnik V şi ar putea atinge o imunitate colectivă – până la 14 iulie – cu vaccinurile disponibile, dacă programul livrării acestor vaccinuri ar fi respectat, apreciază comisarul european însărcinat cu piaţa comună Thierry Breton.

”Nu vom avea absolut deloc nevoie de Sputnik V (…) şi nici de alte vaccinuri”, a declarat duminică, la postul francez naţional de televiziune TF1, comisarul francez, citat de Reuters.

”Este necesar ca cele din prezent să fie produse în masă şi administrate în masă”, a subliniat el.

ADVERTISING

”Ruşilor le este extrem de greu să producă Sputnik V. Va trebui, bineînţeles, să-i ajutăm. Vom vedea asta în semestrul doi. Dacă va trebui să le furnizăm una sau două fabrici, de ce nu? Dar, pentru moment, europenii au prioritate”, a subliniat el.

”În prezent, avem în mod clar capacitatea de a livra 300 până la 350 de milioane de doze (de vaccin împotriva covid-19) până la sfârşitul lui iunie, iar până la (Ziua Naţională a Franţei) 14 iulie (...) avem posibilitatea să atingem o imunitate la nivelul continentului”, apreciază Breton.

ADVERTISING

Reacția producătorului Sputnik V

Producătorul Sputnik V l-a acuzat pe Thierry Breton de părtinire, a apărat fiabilitatea şi eficienţa vaccinului rusesc şi se întreabă cu privire la oportunitatea de a cere o autorizaţie în UE Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA).

ADVERTISING

”Dacă este o poziţie oficială a UE, vă mulţumim că ne-aţi informat că nu există niciun motiv să cerem aurtorizarea EMA, din cauza prejudecăţilor voastre politice. Vom continua să salvăm vieţi în alte ţări”, scrie producătorul rus al Sputnik V pe Twitter.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇