O poză cât o mie de cuvinte: Oamenii din Herson își încarcă telefoanele de la un generator

O poză cât o mie de cuvinte: Oamenii din Herson își încarcă telefoanele de la un generator

Viaţa e crâncenă în Hersonul eliberat, iar o fotografie postată online face cât o mie de cuvinte, care ar putea descrie situaţia ucrainenilor din acest oraş care s-a aflat sub ocupaţie rusă timp de 8 luni.

„În loc de o mie de cuvinte.

Herson. Șase zile fără electricitate. Oamenii își încarcă telefoanele în piața principală de la un generator adus de un voluntar", este descrierea imaginii surprinse în oraşul eliberat.

Operatorul naţional ucrainean Ukrenergo acuză Rusia de distrugerea unei centrale electrice-cheie, la Herson, înainte de retragerea trupelor din oraş.

ADVERTISING

”Centrala care furniza electricitate întregului mal drept (al fluviului Nipru) în regiunea Herson şi unei părţi importante a regiunii Nîkolaiv a fost practic distrusă. Majoritatea părţii regiunii Herson eliberate nu are electricitate din 6 noiembrie”, a anunţat preşedintele Ukrenergo, Volodimir Kudriţki.

După retragerea ruşilor, soldații ucraineni au fost întâmpinați cu chiote de bucurie, urale și au fost ridicați pe sus de oameni când au intrat în oraş săptămâna trecută.

Ziua 265 de război: Putin a semnat un nou decret privind înrolarea. 100.000 de nord-coreeni sunt așteptați pe frontul din Ucraina

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇