Ucrainenii sărbătoresc în stradă eliberarea Hersonului. Moscova iar a lăsat soldați în urmă și s-au deghizat ca să se salveze (Foto & Video)

Ucrainenii sărbătoresc în stradă eliberarea Hersonului. Moscova iar a lăsat soldați în urmă și s-au deghizat ca să se salveze (Foto & Video)

Administraţia de la Kiev consideră o „victorie importantă” retragerea armatei ruse din oraşul Herson, situat în sud-estul Ucrainei, reintrat vineri sub controlul armatei ucrainene.

„Oraşul Herson a revenit sub controlul Ucrainei, unităţi ale forţelor noastre armate au pătruns în oraş”, a comunicat Ministerul ucrainean al Apărării, cerându-le militarilor ruşi care au rămas în zonă să se predea imediat.

În întreg orașul e sărbătoare, oamenii bucurându-se că au scăpat de ocupanți, după 8 luni grele.

Soldații ucraineni au fost întâmpinați cu chiote de bucurie, urale și au fost ridicați pe sus de oameni.

Iar poșta ucraineană pregătește o nouă serie de timbre cu eliberarea Hersonului.

Un oficial ucrainean susține însă că mai mulți soldați ruși nu au putut părăsi regiunea Herson și s-au îmbrăcat în haine civile pentru a nu fi capturați de militarii ucraineni care avansează în zonă.

Anterior, Kremlinul a susținut că retragerea sa a fost finalizată fără pierderi de personal, vineri dimineață la ora 05:00, ora Moscovei (02:00 GMT).

ADVERTISING

Ministerul rus al Apărării a dispus retragerea trupelor de pe malul vestic al râului Nipru în regiunea Herson, situată în sud-estul Ucrainei. În acest context, armata rusă menţine controlul asupra zonelor din Herson aflate pe malul estic al Râului Nipru.

Ziua 261 de război: Steagul Ucrainei flutură din nou în Herson, după 8 luni. Declarație anti-nucleară la G20

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇