O femeie din Iași a ajuns la spital înțepată de un scorpion - drept la replică

O femeie din Iași a ajuns la spital înțepată de un scorpion - drept la replică

O femeie a ajuns la spital după ce a fost înțepată de un scorpion. Presa locală susține că scorpionul a fost adus acasă de femeie după ce a cumpărat banane de la Lidl.

S-a întâmplat la Iaşi, iar bananele au fost cumpărate de la magazinul Lidl din Bucium.

Potrivit presei locale, când a ajuns acasă cu fructele, femeia nu a observat scorpionul care s-a plimbat nestingherit prin locuinţă, însă după câteva ore, femeia şi-a dat seama că a fost înțepată sau mușcată de ceva, fără să ştie despre ce vietate a fost vorba. Ulterior, o rudă a dat peste scorpion, iar femeia înţepată s-a dus la Spitalul Sf. Spiridon.

ADVERTISING

Într-un drept la replică remis de Lidl România, compania afirmă că bananele au fost cumpărate de femeie pe 1 martie, iar aceasta a fost înțepată în locuința sa în 9 martie.

Evaluată de medici, femeia nu se află în niciun pericol.

”În triajul spitalului Sf. Parascheva din Iași s-a prezentat o pacientă care prezenta o marcă ce ne-ar fi dus la gândul unei înțepături de scorpion, acest lucru corelat cu relatările ei. A beneficiat de consult de specialitate și de tratament preventiv”, a declarat dr. Florin Rosu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Direcția Sanitar Veterinară și Direcția pentru Sănătate Publică face anchetă, iar magazinul Lidl din Bucium a fost controlat.

Scorpionul a fost dus la Stațiunea Biologică Marină de la Agigea, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

În urma apariției articolului, Lidl România ne-a transmis următorul drept la replică:

„Referitor la informațiile publicate cu privire la faptul că o persoană a fost înțepată de un scorpion în locuința sa în data de 09 martie 2023, după ce ar fi achiziționat banane în data de 01 martie 2023 dintr-unul din magazinele Lidl, dorim să clarificăm că, nu există informații care să indice faptul că scorpionul ar fi provenit dintr-unul dintre magazinele noastre.

ADVERTISING

Totodată, vă confirmăm faptul că atât analiza noastră internă demarată imediat ce am aflat de această situație, cât și controlul realizat chiar în cursul acestei zile (10.03.2023) de către autoritatea sanitară veterinară au concluzionat că cerințele și standardele sanitare veterinare privind vânzarea fructelor și legumelor către consumatorii finali sunt respectate, nefiind constatate nereguli privind siguranța alimentară.

În plus, subliniem faptul că toți furnizorii noștri de fructe și legume, precum și distribuitorii, sunt certificați atât la nivel european, cât și național, cu certificări precum GLOBALG.A.P., certificare HACCP/GMP, certificare ISO 22000 – sistem de management al siguranței alimentelor, certificare ISO 9001 – sistem de management al calității, atestând calitatea și conformitatea produselor pe tot lanțul de aprovizionare.

Deși nu poate fi stabilită o legătură de cauzalitate între achiziția produsului în data de 01 martie 2023 și evenimentul petrecut în data de 09 martie 2023, ne pare rău pentru situația prin care a trecut clienta noastră.

Dorim să asigurăm clienții Lidl și opinia publică de faptul că atât compania, cât și partenerii noștri sunt preocupați în permanență de respectarea riguroasă a unor standare înalte de siguranță alimentară.”


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇