Cum arată un Ferrari de 60 de ani vândut la licitație cu 18 milioane de dolari (Foto)

Cum arată un Ferrari de 60 de ani vândut la licitație cu 18 milioane de dolari (Foto)

Colecţionarii au cheltuit o sumă record la licitaţia de maşini clasice de pe Insula Amelia, din Florida, organizată weekendul trecut.

Vânzările totale au ajuns la 178,4 milioane de dolari – un record pentru un astfel eveniment, depăşind recordul din 2016, de 140 de milioane de dolari, potrivit companiei de asigurări şi evenimente pentru maşini clasice Hagerty.

Peste 390 de maşini au fost vândute, la un preţ mediu de 455.293 de dolari, în creştere de la 435.939 dolari, transmite CNBC.

43 de maşini s-au vândut cu peste 1 milion de dolari, în creştere faţă de 33 anul trecut.

ADVERTISING

Vânzările ridicate şi preţurile mari oferă cel mai recent semn că piaţa obiectelor de colecţie sfidează în mare măsură temerile de recesiune, creşterea ratelor dobânzilor şi o piaţă de capital în scădere.

Cererea pentru maşini gen trofeu rămâne puternică, în special în rândul unei noi generaţii de colecţionari millennial şi Gen Z.

Cea mai scumpă maşină a fost un Ferrari 250 GT SWB California Spider din 1962, vândut de Gooding & Company pentru 18 milioane de dolari - stabilind un record pentru o maşină vândută la licitaţiile de pe Insula Amelia.

image-11
Foto: Gooding & Company

Pe locul secund a fost un Pagani Zonda R Coupe din 2010, care s-a vândut cu 5,3 milioane de dolari de RM Sotheby's, urmat de un Ferrari F50 Coupe din 1995, care s-a vândut cu 5,1 milioane de dolari.

ADVERTISING

Din primele 10 cele mai scumpe maşini vândute, şapte au fost Ferrari.

Vânzările primesc un impuls de la colecţionarii mai tineri care preferă ”super-maşini analogice” - maşini sport din anii 1980 şi 1990 care au aspectul şi performanţa multor super-maşini de astăzi, dar la un preţ mai mic şi cu fler retro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇