Niculae Bădălău va fi eliberat

Niculae Bădălău va fi eliberat

Curtea de Apel București a dispus vineri să înlocuiască măsura arestării preventive a inculpatului Niculae Bădălău cu măsura controlului judiciar.

Pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, inculpatul Niculae Bădălău trebuie să respecte obligațile legale, a stabilit Curtea de Apel.

Niculae Bădălău este acuzat de procurorii DNA de dare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă. Conform procurorilor, în datele de 9 august 2022 şi 19 noiembrie 2022, Bădălău i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă, estimat la peste 7 milioane de lei, unei societăţi administrate de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanţarea a două proiecte depuse la această instituţie de către primăria respectivă.

ADVERTISING

„În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeaşi primărie îl avea încheiat cu aceeaşi societate comercială, privind <Înfiinţare reţea de alimentare cu apă...>, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plăţile către firma respectivă, chiar şi pentru lucrări neconforme.

În acelaşi context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menţionat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA), dar şi dintr-un viitor contract a cărui atribuire urma să o obţină pentru aceeaşi firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiaşi om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă”, arată procurorii.

ADVERTISING

În total, inculpatul i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇