Niculae Bădălău a fost trimis în judecată de DNA

Niculae Bădălău a fost trimis în judecată de DNA

Niculae Bădălău, fostul vicepreşedintele al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi, a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi dare de mită în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în zilele de 9 august și 19 noiembrie 2022, Bădălău i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract unei societăți administrate de o rudă a acestuia, se arată într-un comunicat DNA.

Contractul viza „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă,” fiind estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA.

ADVERTISING

În schimbul acestui “serviciu”, Bădălău ar fi promis că va determina o persoană din conducerea Companiei Naționale de Investiții, asupra căreia a lăsat să se înțeleagă că are influență, să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de primăria respectivă.

Totodată, în perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă”, Niculae Bădălău, prin intermediul unei persoane care este și ea cercetată în acest dosar, i-ar fi oferit primarului bani pentru ca, în schimb, acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

ADVERTISING

În același context, în 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% (170.000 de euro) din valoarea contractului menționat mai sus, dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmărea să o obțină pentru aceeași firmă, de la primăria respectivă.

Ulterior, în 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, Bădălău i-ar fi remis edilului 35.000 de lei, reprezentând o parte din banii promiși în legătură cu contractul în derulare.

Fostul senator PSD Niculae Bădălău se află în prezent în arest preventiv.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇