Mii de persoane au făcut insolație în Pakistan, după ce temperaturile s-au apropiat de 50 de grade Celsius

Mii de persoane au făcut insolație în Pakistan, după ce temperaturile s-au apropiat de 50 de grade Celsius

Spitalele au tratat mii de victime ale insolaţiei în cel mai mare oraş din Pakistan, Karachi, în condiţiile în care o nouă caniculă a lovit această ţară vulnerabilă la schimbările climatice, au declarat miercuri oficiali locali.

Peste 1.700 de persoane au primit ajutor medical în provincia sudică Sindh în contextul în care temperaturile au urcat la 49 de grade Celsius, a declarat Mehar Khursheed, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Sănătate, informează DPA.

Peste 20 de persoane care ar fi făcut insolaţie au fost aduse decedate la spitalele în Karachi luni şi marţi, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Summiya Syed.

ADVERTISING

Majoritatea celor decedaţi erau fie consumatori cronici de droguri, fie persoane fără adăpost care au murit după expunerea la soare în condiţii de umiditate ridicată în acest oraş de coastă cu vânturi marine slabe, a adăugat ea.

Locuitorii metropolei cu o populaţie de peste 20 de milioane de persoane au fost rugaţi să rămână în interior, să se hidrateze şi să evite soarele.

Canicula, a doua din această vară, ar urma să se diminueze în următoarele zile odată cu sosirea ploilor musonice, a declarat meteorologul- şef Sardar Sarfraz.

ADVERTISING

Şcolile au fost închise, spitalele au declarat stări de urgenţă, iar corturi anti-caniculă au fost instalate în oraşele pakistaneze când temperaturile au depăşit 50 de grade Celsius în timpul primei canicule din mai.

Acesta este al treilea an consecutiv în care temperaturile depăşesc 50 de grade Celsius în Pakistan, un nivel care prezintă un risc imens pentru oameni şi animale, a precizat Sarfraz.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇