Scoți câinele afară pe caniculă? Respectă regula de 7 secunde!

Scoți câinele afară pe caniculă? Respectă regula de 7 secunde!

Canicula a pus stăpânire pe întreaga țară și ne așteaptă alte zile cu temperaturi foarte ridicate.

Ministerul Sănătăţii a făcut deja mai multe recomandări pentru populaţie pentru prevenirea incidentelor.

Însă nu doar oamenii sunt afectați de caniculă, ci și animalele. Iar specialiștii vin cu sfaturi pentru cei care au câini și îi îndeamnă să respecte „regula celor 7 secunde”, potrivit Newsweek.

Aceștia spun că, în primul rând, animalele de companie trebuie hidratate constant, iar proprietarii sunt îndemnați să verifice temperatura asfaltului înainte de a-și scoate câinele la plimbare.

ADVERTISING

Meteorologii spun că un test simplu de 7 secunde poate ajuta proprietarii de animale de companie să determine dacă asfaltul este prea fierbinte.

"Folosiți regula celor 7 secunde. Dacă nu vă puteți ține mâna pe asfaltul fierbinte, atunci nici animalul dvs. de companie nu ar trebui să calce pe el. Își poate arde labele", a scris pe X meteorologul Brad Panovich.

„Temperaturile de vară pot fi o problemă pentru animalele dvs. de companie! Amintiți-vă de regula celor 7 secunde, punând mâna pe asfalt timp de 7 secunde. Dacă este prea cald pentru dvs., este prea cald și pentru ele! Încercați să evitați să le plimbați în timpul caniculei”, a postat și meteorologul Darius Mack.

Un purtător de cuvânt al Asociației Americane de Medicină Veterinară (AVMA) a declarat pentru Newsweek că, pe lângă asfalt, și nisipul și iarba artificială pot deveni „periculos de fierbinți” pentru câini.

ADVERTISING

El a sugerat ca animalele de companie să fie plimbate în perioadele mai răcoroase ale zilei, cum ar fi dimineața devreme sau seara târziu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇