Soluţia japoneză anticaniculă pentru câini şi pisici (Foto & Video)

Soluţia japoneză anticaniculă pentru câini şi pisici (Foto & Video)

Un producător de îmbrăcăminte pentru gravide din Tokyo a făcut echipă cu medicii veterinari și a creat un ventilator portabil pentru animalele de companie.

Este vorba despre un ventilator care funcționează cu baterie, are 80 de grame, este atașat la un costum din plasă și suflă aer rece în jurul corpului animalului, scrie Reuters.

Rei Uzawa, președintele companiei de îmbrăcăminte pentru gravide Sweet Mommy, spune că ideea i-a venit după ce și-a văzut propriul animal de companie, un cățel chihuahua, epuizat de fiecare dată când îl scotea la plimbare în căldura arzătoare.

ADVERTISING

„Zilele caniculare au venit devreme și cred că am dezvoltat un produs potrivit pentru piață”, a spus ea.

După ce sezonul ploios din Tokyo s-a încheiat la sfârșitul lunii iunie, capitala japoneză a suferit cel mai lung val de căldură înregistrat vreodată, cu temperaturi de până la 35 de grade Celsius, timp de nouă zile.

"De obicei, folosesc pachete de gheață carbonică pentru a răcori cățelul. Dar cred că este mai ușor să-l plimb cu acest ventilator", a spus Mami Kumamoto, în vârstă de 48 de ani, care are un pudel și un terrier.

ADVERTISING

Dispozitivul a fost lansat la începutul lunii iulie și Sweet Mommy a primit până acum aproximativ 100 de comenzi. Se vinde în dimensiuni diferite și are un preț de 74 de dolari.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇