Madridul vrea să dea pașapoarte de imunitate celor care s-au vindecat de coronavirus

Madridul vrea să dea pașapoarte de imunitate celor care s-au vindecat de coronavirus

Oficialii madrileni reiau dezbaterile privind disputatele pașapoarte de imunitate pentru pacienții care s-au vindecat de COVID-19.

Isabel Diaz Ayuso, președintele regiunii, a spus că Madridul va dezvolta așa numitele pașapoarte de imunitate, ce vor ajunge la persoane care s-au vindecat de coronavirus și au anticorpi.

Anterior, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat asupra unor astfel de documente, scrie Euronews.

Decizia vine în condițiile în care Madridul a început să aibă din ce în ce mai multe cazuri de coronavirus, iar autoritățile chiar au impus noi restricții.

ADVERTISING

Purtarea măştii a devenit obligatorie la Madrid

Diaz Ayuso a spus că cei care vor deține astfel de pașapoarte vor putea să nu respecte regulile, iar accesul lor va fi permis în săli de fitness, muzee, cinematografe și alte locuri publice închise.

Scopul este ca cei care nu îi pot infecta pe ceilalți să poată avea o viață normală

Isabel Diaz Ayuso

”Cerem ca acest document să fie atent studiat. Ne va permite să demonstrăm cine nu poate și nu va fi infectat”, a continuat ea.

Este un model pe care Spania și alte țări ar trebui să îl urmeze

Isabel Diaz Ayuso
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Această măsură ar urma să intre în vigoare în septembrie.

Nu există consens

Totuși, nu există consens asupra acestei măsuri, nici măcar în Spania.

Ministrul național al Sănătății, Salvador Illa, a declarat marți seară că ”nicio organizație internațională, niciunul dintre documentele pe care le-am pregătit nu au în vedere acest tip de acțiuni”.

De altfel, și OMS a spus, încă din aprilie, că nu există dovezi că oamenii care se vindecă de coronavirus și au anticorpi sunt feriți neapărat de o posibilă reinfectare.

ADVERTISING

Specialiștii au avertizat apoi că persoanele care presupun că sunt imune la o a doua infecție pot ignora sfaturile de sănătate publică și că pașapoartele de imunitate ar putea în schimb să crească riscul de transmitere a bolii.

Oricum, de atunci au fost publicate mai multe studii pe acest subiect, iar unele au dezvăluit că anticorpii durează doar câteva luni de la vindecare.

Amintim că Madridul a devenit marţi ultima regiune continentală a Spaniei care introduce purtarea obligatorie a măştii pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Acoperirea feţei este acum obligatorie în locuri publice exterioare şi interioare, chiar şi când distanţa minimă de securitate de 1,5 metri poate fi menţinută

Singurele excepţii sunt în timpul activităţilor sportive sau din motive de sănătate.

Citește și:

Germanii, sfătuiţi într-un aviz de călătorie să nu se ducă în trei regiuni din Spania

O a doua regiune din Spania reintră în carantină. Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut puternic

16 cazuri de Covid-19 la o echipă din Spania


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇