O a doua regiune din Spania reintră în carantină. Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut puternic

O a doua regiune din Spania reintră în carantină. Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut puternic

La Marina este a doua regiune din Spania care reintră în carantină în ultimele 24 de ore, după ce numărul cazurilor de coronavirus a crescut puternic.

Oamenii nu vor mai avea voie să intre sau să iasă din La Marina timp de cinci zile începând cu duminică, de la miezul nopţii, cu excepţia situaţiilor care au legătură cu activitatea profesională.

Decizia a fost luată după ce mai mult de 100 de oameni au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, potrivit ziarului spaniol ABC, citat de The Independent.

ADVERTISING

Autorităţile le recomandă celor 70.000 de locuitori ai regiunii să rămână cât mai aproape de casă pentru a limita răspândirea virusului. Purtarea măştii va fi obligatorie în public şi adunările cu mai mult de zece participanţi vor fi interzise, cu excepţia situaţiilor în care aceştia locuiesc în aceeaşi gospodărie.

Potrivit ministrului regional al Sănătăţii, Jesus Vazquez Almuina, principalele focare identificate au legatură cu mai multe baruri din regiune.

Sâmbătă, şi Catalonia a anunţat ca va impune carantina, pe perioadă nedefinită, pentru regiunea Segria, locuită de aproximativ 200.000 de oameni.

ADVERTISING

Spania este una dintre ţările cel mai puternic afectate de pandemia de coronavirus înregistrând 205.545 de cazuri de îmbolnăviri şi 28.385 de decese, conform datelor autorităţilor din domeniul sănătăţii.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇