16 cazuri de Covid-19 la o echipă din Spania

16 cazuri de Covid-19 la o echipă din Spania

Clubul spaniol de fotbal de divizie secundă Fuenlabrada a anunţat, joi, un total de 16 cazuri pozitive de Covid-19, după anunţarea rezultatelor testelor PCR realizate de guvernul autonom din Galicia, informează agenţia spaniolă EFE.

În total, 12 din cele 16 cazuri pozitive au fost depistate în cursul călătoriei efectuate la La Coruna pentru ultima etapă din La Liga SmartBank (D2), în timp ce alte patru au fost descoperite în rândul unor persoane din staff-ul echipei care au rămas la Madrid.

"Odată ce am primit rezultatele testelor PCR realizate de Guvernul din Galicia pe 23 iulie, CF Fuenlabrada anunţă că în total are 16 cazuri pozitive. Clubul le doreşte tuturor celor afectaţi recuperare rapidă", se arată într-un comunicat oficial al clubului.

ADVERTISING

Guvernul Spaniei, prin intermediul Consiliului Superior al Sporturilor (CSD), a criticat dur, miercuri, La Liga şi clubul de fotbal de divizie secundă Fuenlabrada, acuzat că a "violat protocolul" sanitar împotriva Covid-19, întrucât a călătorit la La Coruna în ciuda unor cazuri pozitive în efectivul său.

Mai multe cluburi spaniole din liga a doua şi-au exprimat nemulţumirea pentru amânarea meciului de luni dintre Deportivo La Coruna şi Fuenlabrada, clubul madrilen având la acea dată opt cazuri de coronavirus în efectiv, ceea ce a perturbat cursa pentru menţinerea în Segunda şi promovarea în La Liga.

ADVERTISING

Nici La Liga, organizatoarea competiţiei, nici Fuenlabrada nu au informat despre situaţia existentă înainte de "luni seara, deşi aveau cunoştinţă de un prim test pozitiv la Covid-19 de "sâmbătă 18 iulie de la ora 22:30", a criticat miercuri Consiliul Superior al Sporturilor.

"Echipa nu trebuia să călătorească luni, din principiul elementar de prudenţă, chiar şi dacă testele PCR efectuate duminică ar fi fost negative", a insistat CSD.

Meciul amânat a provocat ample discuţii în eşalonul secund, acesta fiind decisiv atât pentru accederea în La Liga pentru Fuenlabrada, echipă care va avea totuşi şansa să intre în play-off dacă nu pierde cu La Coruna pe 30 iulie, noua dată a meciului, cât şi pentru retrogradarea în divizia a 3-a, de care Deportivo nu a scăpat după victoriile concurentelor directe.

ADVERTISING

Mai multe cluburi au criticat luni faptul că etapa nu a fost în întregime suspendată. Deportivo La Coruna şi Numancia, alt club retrogradat, au anunţat intenţia de a sesiza justiţia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇