Germanii, sfătuiţi într-un aviz de călătorie să nu se ducă în trei regiuni din Spania

Germanii, sfătuiţi într-un aviz de călătorie să nu se ducă în trei regiuni din Spania

Guvernul german a anunţat marţi, într-un aviz de călătorie, că nu recomandă călătorii ”neesenţiale” şi turistice în regiunile spaniole Aragon, Catalonia şi Navarra, din cauza ”numărului mare de infecţii” cu noul coronavirus.

”Numărul infecţiilor a scăzut în mod clar” în Spania, însă, ”în prezent, există noi focare regionale de infecţie” în aceste trei regiuni, precizează Ministerul german de Externe într-un aviz de călătorie pe care l-a publicat pe site, relatează AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Bavaria face presiuni pe guvernul german să introducă testarea obligatorie de coronavirus pentru persoanele întoarse din vacanţă

Institutul german de epidemiologie şi supraveghere sanitară Robert Koch (RKI) a tras marţi un semnal de alarmă cu privire la o creştere a numărului noilor infectări cu Covid-19 în Germania, de mai multe zile, o sursă de ”îngrijorări mari”.

Coronavirusul și vacanța: Teste la aeroport

”Ultimele evoluţii ale cazurilor de Covid-19  sunt o sursă de mari îngrijorări pentru mine şi pentru noii toţi la RKI”, a subliniat într-o conferinţă de presă preşedintele acestui institut sanitar de referinţă, Lothar Wieler.

Citește și:

Marea Britanie impune o carantină de două săptămâni pentru persoanele care vin din Spania

România e pe locul 2 în UE la numărul de cazuri noi de COVID-19. Ne întrece doar Spania, cu o populație dublă

Germania trage un semnal de alarmă în legătură cu al doilea val al pandemiei de COVID-19. Și are mai puține cazuri zilnice decât România