Kievul avertizează că Rusia are agenţi infiltrați în sectorul de apărare al Ucrainei

Kievul avertizează că Rusia are agenţi infiltrați în sectorul de apărare al Ucrainei

Rusia are agenţi infiltrați în sectorul de apărare al Ucrainei care transmit informaţii confidenţiale şi îi permit Moscovei să anticipeze mişcările armatei ucrainene pe câmpul de luptă, a declarat joi reprezentantul preşedintelui Volodimir Zelenski în Rada Supremă (Parlamentul unicameral ucrainean).

"Nu putem să subestimăm inamicul", a subliniat Fiodor Venislavski într-o conferinţă de presă, relatează Reuters.

"Direcţia lor principală de informaţii are, din păcate, mulţi agenţi, inclusiv în sectorul nostru de apărare. Cred că ei înţeleg, parţial, următorii paşi ai forţelor noastre armate pe care îi vom observa în viitorul apropiat", a spus el.

Ruşii încearcă să contracareze, de exemplu, prin mobilizare operaţiunile ofensive de succes ale armatei ucrainene, a apreciat oficialul ucrainean. Acesta a adăugat că mobilizarea decretată de Moscova nu este o acţiune cu efect imediat - este vorba de săptămâni, chiar de luni, a remarcat acesta.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a deconspirat şi reţinut în luna iunie mai mulţi membri ai unei reţele interregionale a FSB (Serviciul Federal de Securitate din Rusia, ex-KGB) care a transmis invadatorilor informaţii despre obiective militare şi strategice din toată Ucraina, notează RBC.

Unul dintre aceşti spioni se infiltrase în Statul Major al armatei ucrainene. Un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că agenții Moscovei plănuiau să obțină un lansator portabil de rachete sol-aer Stinger din stocurile ucrainene și să-l folosească pentru a doborî un avion de pasageri pe teritoriul Rusiei sau al Belarusului pentru ca responsabilitatea să cadă asupra Ucrainei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇