Cum vrea șeful spionajului extern al Rusiei să rămână invadarea Ucrainei în cărțile de istorie

Cum vrea șeful spionajului extern al Rusiei să rămână invadarea Ucrainei în cărțile de istorie

Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin, care deține și funcția de președinte al Societății Istorice Ruse, spune că „lupta eroică a popoarelor din Donbas” ar trebui să apară în manualele școlare din Federația Rusă.

Acesta a precizat, luni, la o adunare generală a Societății Istorice Ruse, că și în 2014 au fost adăugate în cursurile de istorie „informații despre reunificarea Crimeii și Sevastopolului cu Rusia”, scrie publicația independentă de limba rusă Meduza.

Reprezentanții Societății Istorice Ruse, a mai spus el, participă la strângerea de „probe ale crimelor comise împotriva populației civile din Donbas”.

ADVERTISING

„Consider că integrarea finală a republicilor populare în spațiul nostru istoric și cultural comun, precum și păstrarea memoriei evenimentelor actuale din republicile populare Donețk și Lugansk și din Ucraina sunt priorități pentru Societatea Istorică Rusă pentru viitor”, a declarat Narîșkin.

Declarațiile sale sunt relevante pentru felul în care elitele ruse privesc invadarea Ucrainei și sprijinul acestora pentru războiul declanșat de Rusia împotriva țării vecine.

Între anii 2008 și 2011, Serghei Narîșkin a fost șef al Administrației Prezidențiale a Federației Ruse, pe vremea când președinte era Dmitri Medvedev.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇