Iohannis anunță că ieșim din starea de alertă după 8 martie (Video)

Iohannis anunță că ieșim din starea de alertă după 8 martie (Video)

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri că evoluția pandemiei este una favorabilă, astfel încât starea de alertă nu va mai fi prelungită după data de 8 martie.

Anunțul a fost făcut după ședința convocată la Palatul Cotroceni cu reprezentanți ai autorităților care s-au ocupat de gestionarea pandemiei în ultimii doi ani.

„Epidemia de COVID-19 se află pe o pantă accelerat descendentă la noi în țară, iar valul cinci este aproape de a se încheia. Este momentul, deci, să luăm noi decizii legate de gestionarea acestei situații, decizii cu un impact major pentru viitor.

ADVERTISING

Am convocat astăzi o ședință de evaluare cu toți responsabilii din domeniu, în urma căreia am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătății este cel care urmează să gestioneze în continuare evoluția epidemiei, care sperăm că se apropie de final.

Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autoritățile abilitate”, a declarat președintele României.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Klaus Iohannis a reamintit că în acești doi ani grei, ”peste 63.000 de români au pierdut lupta cu boala” și a mulțumit medicilor, autorităților și cetățenilor pentru modul în care s-au comportat și solidaritatea de care au dat dovadă.

„Ceea ce vreau să subliniez este că rămânem vigilenți și pe mai departe. Obiceiurile bune de prevenție, dobândite în ultimii doi ani, trebuie menținute.

Chiar dacă sunt semne îmbucurătoare că am intrat într-o fază descendentă, este la fel de important să continuăm să ne vaccinăm și să ne protejăm, fiindcă cel mai probabil va trebui să trăim cu acest virus”, a subliniat președintele României.

ADVERTISING

Textul integral al declarației poate fi consultat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Bilanțul Covid de azi a adus o scădere pe linie: 5.600 de cazuri noi şi decese mult mai puţine ca ieri. 4 judeţe sunt pe verde.

???? LIVE Declarație de presă a Președintelui Klaus Iohannis la finalul ședinței privind gestionarea epidemiei de COVID-19:

Publicată de Administrația Prezidențială a României pe Vineri, 4 martie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇