Incendiu uriaș în București, al doilea din nordul Capitalei. ISU a trimis Ro-Alert, iar Clotilde Armand anunță controale (Foto&Video)

Incendiu uriaș în București, al doilea din nordul Capitalei. ISU a trimis Ro-Alert, iar Clotilde Armand anunță controale (Foto&Video)

Un incendiu puternic, al doilea de azi, a izbucnit luni seara, în zona Pajura-Bucureştii Noi din Capitală.

Din cauza flăcărilor puternice şi a suprafeţei afectate mari, pompierii intervin cu 15 autospeciale.

UPDATE Potrivit Antena 3, incendiul a fost stins după miezul nopții. "În momentul de față incendiul este localizat. Până în momentul de față nu a fost identificate victime", a anunţat anterior ISU.

Martorii spun că au auzit bubuituri, ca şi cum ar fi fost explozii. Pompierii nu au explicat deocamdată cauza lor.

Sursă video: Nicolae Rogoz

ADVERTISING

”La sosirea primelor echipaje de intervenţie ardea la nivelul acoperişului pe o suprafaţă de aproximativ 650 metri pătraţi”, adaugă ISU Bucureşti Ilfov. 

Incendiul a cuprins o hală dezafectată de pe strada Spicului, din zona Podului Constanţa - Sectorul 1.

Publicată de Gresoi Stefan pe Luni, 29 aprilie 2024

Potrivit cititorilor spotmedia.ro, focul ar fi la un depozit de cherestea.

ISUBIF: Incendiu la o hală dezafectată din Sectorul 1 al Capitalei

UPDATE ISUBIF: Incendiu la o hală dezafectată din Sectorul 1 al Capitalei (FOTO/VIDEO) https://tinyurl.com/mv737bbh

Publicată de AGERPRES pe Luni, 29 aprilie 2024

Fum periculos

Vântul bate puternic în Bucureşti, iar fumul este purtat până departe în multe zone ale Capitalei.

ADVERTISING

Oamenii care locuiesc în zonă sunt sfătuiţi să îşi ţină ferestrele închise. Au primit chiar şi un mesaj Ro-Alert care îi avertizează să evite zona.

ro-alert

Fumul negru s-a văzut şi de pe stadionul Giuleşti, unde avea loc meciul Rapid-Universitatea Craiova.

Şefa ANM, Elena Mateescu, a declarat la Antena3 că norul de fum se duce spre sud-vest. Vântul bate acum cu 40 km/h, însă este în diminuare, iar cerul va fi parţial noros. Este posibil chiar să plouă în următoarele ore, aşa încât fumul se poate dispersa.

Pompierii nu au destulă apă

Este foarte dificilă intervenţia pompierilor, din cauza străduţelor înguste pe care se face greu accesul, iar hidranţii nu au presiune în conducte.

ADVERTISING

Maşinile de pompieri sunt nevoite să iasă din dispozitiv, să alimenteze cu apă şi să revină, a confirmat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti Ilfov, într-o intervenţie la Antena3.

image-16
Foto: Facebook/Constantin Baciu

Traficul a fost restricţionat în zonă, pentru a facilita intervenţia. Poliţiştii poartă măşti pentru a-şi proteja căile respiratorii.

Două incendii într-o zi, primarul vrea acum controale

Mai devreme cu doar câteva ore, un alt incendiu a izbucnit tot în nordul Capitalei, la o clădire aflată în construcţie. Detalii AICI

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anunțat controale în zonă:

”Autospecialele de stingere cu apă și spumă au intrat mai greu pe străzile înguste pentru că sunt zone unde s-a construit haotic, cu acceptul fostelor administrații care dădeau autorizații de construire pe şpăgi și pe interese de partid.

Am cerut verificări la Departamentul de Urbanism privind cele două incendii care au avut loc astăzi în Sectorul 1, cine sunt proprietarii imobilelor afectate și ce avize au fost emise în aceste zone”.

În plus, cine stă în aproprierea halei cuprinse de flăcări şi are nevoie de sprijin sau cazare poate suna la Serviciul Urgențe din cadrul DGASPC.

”Avem mai multe echipaje ale Poliției Locale în zona incendiului din nordul Capitalei, sprijinim echipele de pompieri și ale Brigăzii Rutiere. Persoanele care locuiesc în aproprierea zonei afectate care au nevoie de sprijin sau cazare pot suna la Serviciul Urgențe din cadrul DGASPC Sector 1: 0734.454.543”, anunţă Clotilde Armand, pe Facebook.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇