Incendiu la o clădire din nordul Capitalei. A fost emis mesaj Ro-Alert, 20 de persoane evacuate din blocul învecinat (Foto)

Incendiu la o clădire din nordul Capitalei. A fost emis mesaj Ro-Alert, 20 de persoane evacuate din blocul învecinat (Foto)

Un incendiu a izbucnit luni în nordul Capitalei, la o clădire aflată în construcţie. 20 de persoane au fost evacuate din blocul învecinat, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov.

Autorităţile au emis şi un mesaj de avertizare RO-Alert.

Conform ISUBIF, este vorba despre un incendiu produs la izolaţia unei clădiri în construcţie pe strada Daniel Danielopolu.

"Ard materiale depozitate pe acoperişul clădirii în construcţie", a precizat sursa citată.

UPDATE: Incendiul a fost lichidat. Din clădirea incendiată s-au autoevacuat 103 muncitori. Nu au fost înregistrate victime.

Incendiu-Bucuresti-2

Foto: SpotMedia.ro

ADVERTISING

Suprafaţa afectată ar fi de 250 de metri pătraţi. Au fost alertate opt autospeciale de stingere, două autoscări, o maşină de descarcerare şi o ambulanţă SMURD, a anunţat ISUBIF.

UPDATE: ISU București-Ilfov a acuzat luni postul România TV că a difuzat informații false despre intervenția pompierilor la incendiul din cartierul Dămăroaia.

”Fake News. Dezaprobăm cu fermitate informațiile răspândite în cadrul emisiunii România la Raport, difuzată astăzi de postul România TV, care au ca scop inducerea sentimentului de neîncredere în rândul populației, cu impact negativ asupra imaginii salvatorilor din cadrul IGSU”, a transmis instituția într-un comunicat.

ADVERTISING

RTV a titrat mesajul ”Pompierii lui Arafat, cu mașina ciuruită: au inundat strada”.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a precizat că autospecialele care au sosit la intervenție erau încărcate cu apă la capacitate maximă (de până la 10.000 l fiecare), iar alimentarea acestora cu apă s-a realizat în timp scurt și eficient, astfel că nu a mai fost necesară angrenarea unor resurse alertate în faza inițială. "Important de menționat este și faptul că autospeciale de stingere trimise la fața locului sunt de generație nouă, cu randament ridicat de stingere și fără deficiențe de natură tehnică", a transmis ISU.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇