Premierul spaniol anunță că nu își dă demisia, după ancheta împotriva soției sale: M-am întrebat dacă merită

Premierul spaniol anunță că nu își dă demisia, după ancheta împotriva soției sale: M-am întrebat dacă merită

Premierul spaniol Pedro Sanchez anunţă luni, într-o intervenţie foarte aşteptată, că rămâne în funcţie, după ce un tribunal de la Madrid a deschis o anchetă preliminară cu privire la trafic de influenţă şi corupţie împotriva soţiei sale Begoña Gómez, în urma unei plângeri depuse de o asociaţie apropiată extremei drepte.

”Această campanie de defăimare nu se va opri (…). Important este că vrem să vă mulţumim pentru mesajele de solidaritate primite din toate părţile. Mulţumită acestei mobilizări, am decis să continui să conduc preşedinţia” Guvernului, anunţă într-o conferinţă de presă Pedro Sanchez, relatează AFP.

ADVERTISING

Premierul spaniol a revenit asupra ultimelor zile, pe care le-a folosit să reflecteze la situaţia sa la conducerea Executivului spaniol.

”M-am întrebat dacă merită. Am răspunsul clar. Dacă autorizăm atacurile împotriva celor nevinovaţi, nu merită. Dacă permitem minciunilor să înlocuiască dezbaterea, nu merită”, a subliniat el.

Pedro Sanchez lansează un avertisment cu privire la următoarele luni.

”Nu este vorba despre destinul unui anumit lider. Este vorba despre a decide ce tip de societate vrem să fim. Ţara noastră are nevoie de această reflecţie. A trecut prea mult timp de când lăsăm noroiul să ne contamineze viaţa publică”, avertizează premierul, în vârstă de 52 de ani.

Cinci zile de reflecție

După anunţarea acestei anchete, liderul socialist şi-a pus în joc postul într-un mesaj publicat pe X.

ADVERTISING

”Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc” pentru a decide ”dacă trebuie să continui să mă aflu la conducerea Guvernului sau dacă trebuie să renunţ la această onoare”, scria el în această scrisoare difuzată pe X.

Această anchetă preliminară, plasată sub ”secretul instrucţiei”, o vizează pe soţia sa, Begoña Gómez.

Ea a fost deschisă la 16 aprilie, în urma unei plângeri a Asociaţiei "Manos limpias” (”Mâini curate”), anunţa miercuri Tribunalul Superior al Justiţiei de Madrid.

Această asociaţie - care se află la originea mai multor proceduri judiciare în ultimii ani - este considerată apropiată extremei drepte.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇