Protest spontan al angajaților de la Registrul Comerțului din București și din mai multe orașe. Activitatea cu publicul e suspendată (Foto)

Protest spontan al angajaților de la Registrul Comerțului din București și din mai multe orașe. Activitatea cu publicul e suspendată (Foto)

Reprezentanţii Blocului Naţional Sindical (BNS) au anunţat că, luni, membri ai Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) au intrat în protest spontan.

Astfel, activitatea cu publicul este suspendată la Registrul Comerţului Bucureşti şi în mai multe registre din ţară.

”Acţiunea nu este organizată de SAONRC, dar membrii sindicatului iau parte la aceasta”, a precizat BNS.

protest-spontan-Registrul-Comertului

Foto: Facebook/Blocul Național Sindical

SAONRC a organizat, vineri, un protest în faţa Ministerului Justiţiei.

ADVERTISING

”Respingem discriminarea continuată la care suntem supuşi de ani de zile. Dacă facem parte din familia justiţie atunci trebuie să fim trataţi exact ca ceilalţi membri ai familiei. Refuzul Ministerului Justiţiei şi al Guvernului României de a elimina inechităţile salariale din justiţie ne obligă să protestăm pana la soluţionarea revendicărilor”, au arătat atunci reprezentanţii sindicatului.

Ei au susţinut că reprezentanţii MJ au admis că este ”o nedreptate, dar nu există energie pentru rezolvare”.

”Deşi impactul bugetar pentru acordarea sporului de suprasolicitare neuropsihică şi pentru majorarea cu 15% a salariilor de bază, pentru ONRC, este infim raportat la familia ocupaţională, totuşi inechitatea este menţinută, iar salariaţii continuă să plece din instituţie.

ADVERTISING

Lipsa de personal nu este compensată prin concursuri, ci prin extrasarcini puse în spatele angajaţilor care rămân totuşi şi fac funcţional ONRC”, au adăugat aceştia.

Azi am scandat si am facut zgomot la Ministerul Justiției.SAONRC continua actiunile declansate in sustinerea unei revendicari simple si juste. Respingem discriminarea continuata la care suntem supusi de ani de zile. Daca facem parte din familia justitie atunci trebuie sa fim tratati exact ca ceilalti membrii ai familiei. Refuzul Ministerului Justitiei si al Guvernului Romaniei de a elimina inechitatile salariale din justitie ne obliga sa protestam pana la solutionarea revendicarilor. Nici astazi, la intalnirea delegatiei SAONRC cu reprezentantii MJ nu au fost puse concluzii, nu au fost asumate solutii si termene. Se admite ca este o nedreptate dar nu exista energie pentru rezolvare. Desi impactul bugetar pentru acordarea sporului de suprasolicitare neuropsihica si pentru majorarea cu 15% a salariilor de baza, pentru ONRC, este infim raportat la familia ocupationala, totusi inechitatea este mentinuta iar salariatii continua sa plece din institutie. Lipsa de personal nu este compensata prin concursuri ci prin extrasarcini puse in spatele angajatilor care raman totusi si fac functional ONRC. Ne mentinem si noi revendicarile precum si calendarul de proteste. In urmatoarea perioada vom informa mass-media cu privire la urmatoarele actiuni. SAONRC va declansa conflictul colectiv de munca in cel mai scurt timp, cu perspective legale juste pe linia declansarii grevei!

Publicată de Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului pe Vineri, 26 aprilie 2024

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇