Incendiu puternic în Tenerife: Mii de oameni fug în timp ce pompierii se luptă cu flăcările scăpate de sub control (Foto & Video)

Incendiu puternic în Tenerife: Mii de oameni fug în timp ce pompierii se luptă cu flăcările scăpate de sub control (Foto & Video)

Mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele, în urma incendiului de proporţii care a izbucnit pe insula spaniolă Tenerife, din arhipelagul Canare, în Oceanul Atlantic.

Între timp, pompierii și armata se luptă pentru a stinge flăcările care au scăpat de sub control. Aproape 4.500 de oameni au primit ordin să plece din satele în care locuiau, scrie Sky News.

„Acesta este probabil cel mai complicat incendiu pe care l-am avut în Insulele Canare”, a declarat liderul regional Fernando Clavijo.

ADVERTISING

El a spus că incendiul este în prezent „scăpat de sub control” și că este o cursă contra cronometru pentru stingerea lui înainte ca temperaturile să crească din nou în weekend.

Biroul de turism din Tenerife a declarat că incendiul nu are loc în apropierea niciuneia dintre principalele zone de vacanță și nici în orașe. Avioanele pentru stingerea incendiilor au reușit să stabilizeze focul la sud de Muntele Teide, cel mai înalt vârf al Spaniei, dar acesta a rămas scăpat de sub control pe flancul nordic.

ADVERTISING

"Când ieși afară din casă, începi să te sufoci. Parcă ai ceva înfipt în gât", a spus Alba Gil, 37 de ani, care locuiește în satul La Esperanza.

Peste 3.800 de persoane au fost sfătuite să rămână în locuințe, din cauza calității proaste a aerului, a declarat șefa protecției civile, Montse Roman. Accesul spre zonele montane a fost oprit, dar cele două aeroporturi ale insulei funcționează normal.

17 aeronave și aproximativ 350 de pompieri și militari sunt implicați până acum în efortul de stingere a incendiilor.

Un val de căldură de peste 40 de grade Celsius a pus stăpânire pe insulă săptămâna trecută. Tenerife este cel mai recent loc care se confruntă cu un incendiu neobișnuit de grav în această vară.

ADVERTISING

Un incendiu pe La Palma, în apropiere, a afectat luna trecută aproximativ 4.451 de hectare și a dus la evacuarea a peste 2.000 de oameni.

Cel mai devastator incendiu din ultimele luni a fost în Hawaii, unde cel puțin 106 de persoane au murit.

Oamenii de știință spun că schimbările climatice contribuie la creșterea frecvenței evenimentelor meteo extreme.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇