Incendii în Grecia: Opt sate au fost evacuate, focul se deplasează spre aeroportul orașului Alexandroupolis

Incendii în Grecia: Opt sate au fost evacuate, focul se deplasează spre aeroportul orașului Alexandroupolis

Opt sate au fost evacuate sâmbătă în nord-estul Greciei din calea incendiilor, iar focul se deplasează spre aeroportul oraşului portuar Alexandroupolis, au anunţat autorităţile elene, informează AFP.

„Cel puţin opt sate au fost evacuate şi noi facem tot ce putem pentru ca viaţa oamenilor să nu fie în pericol”, a declarat Christos Metios, guvernatorul regiunii Macedonia de Est şi Tracia, pentru agenţia Atens News.

Autorităţile le-au cerut locuitorilor oraşului Alexandroupolis să nu iasă din locuinţe.

Πυροσβεστικά αεροπλάνα στην πυρκαγιάΑλεξανδρουπολης

"Avem o noapte dificilă înainte şi rafale de vânt de 7-8 pe scara Beaufort" (de la 0 la 12), a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor la postul Skai TV.

ADVERTISING

Case au ars în dimineaţa zilei de sâmbătă în satele Aetohori şi Pefkax, potrivit pompierilor citaţi de agenţia Athens News.

Focul este foarte aproape de satele Agnantia şi Anthia, şi se deplasează spre nord, în direcţia aeroportului Alexandroupolis, tot potrivit pompierilor.

Autorităţile aeroportuare sunt în alertă din cauza fumului dens care pune probleme de vizibilitate.

Trei nave ale pazei de coastă, ajutate de nave private, sunt de asemenea în alertă în portul Alexandroupolis, iar trei nave suplimentare ale pazei de coastă se îndreaptă spre zonă, au precizat autorităţile.

ADVERTISING

În total, 31 de camioane de pompieri, nouă brigăzi de pompieri pe jos, 14 avioane şi 4 elicoptere, susţinute la sol de voluntari, luptă împotriva focului în această zonă.

În Grecia, în plină caniculă, un incendiu, declanşat pe 18 iulie şi aţâţat de rafalele de vânt puternice, a distrus în zece zile aproape 17.770 de hectare în sudul insulei Rodos, insulă turistică din Marea Egee.

Circa 20.000 de persoane, mai ales turişti, au trebuit să fie evacuate.

Grecia a traversat la sfârşitul lui iulie cel mai mare val de caniculă pentru o lună de iulie, cu temperaturi de peste 40 grade Celsius în multe zone.

ADVERTISING

Numeroase incendii s-au declanşat atunci, în special în Corfu (nord-vest), o altă insulă turistică, unde circa 2.500 de persoane au fost evacuate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇