Incendii pe sute de mii de metri pătrați în jurul Bucureștiului. Trenuri oprite, drum național amenințat de flăcări - UPDATE

Incendii pe sute de mii de metri pătrați în jurul Bucureștiului. Trenuri oprite, drum național amenințat de flăcări - <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Două incendii au izbucnit sâmbătă în jurul Capitalei, pârjolind sute de mii de metri pătrați de vegetație și oprind pentru ore bune circulația pe calea ferată. Flăcările au fost atât de puternice că s-a luat în calcul închiderea unui drum național.

Unul dintre incendii se desfășoară în localitatea Glina din judeţul Ilfov, unde ard aproximativ 12.000 de metri pătraţi de vegetație uscată.

Incendiul a izbucnit pe un teren amplasat pe strada Revoluţiei din localitatea Glina. Cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă au venit în primă fază la faţa locului, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

ADVERTISING

Un alt incendiu a izbucnit în localitatea ilfoveană Buciumeni, iar echipele de intervenție au cerut CFR să oprească circulația trenurilor pe Magistrala 1000, la kilometrul feroviar 14. Purtătoarea de cuvânt a CFR Oana Brânzan a precizat că „în zona de racordare Buciumeni spre Mogoșoaia este incendiul la vegetaţie, iar pompierii au solicitat scoaterea de sub tensiune a liniei contact pe între Chitila - Buftea - Periş, dar şi pentru liniile 4-7 din staţia Buftea”.

Conform ISU B-IF, au fost alertate progresiv 16 autospeciale de stingere și că există posibilitatea de extindere şi către DN 7.

ADVERTISING

UPDATE: Circulația trenurilor a fost reluată în jurul orei 18:00. În jurul orei 20:00, pompierii au anunțat că incendiul a fost localizat, acționându-se încă doar cu 6 autospeciale pentru lichidarea ultimelor focare. Suprafața afectată este de aproximativ 350.000 de metri pătrați.

Nu a fost stabilită, deocamdată, cauza izbucnirii incendiilor. Echipele de intervenție au transmis că nu există victime.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇