Îmbulzeală în Piaţa Sfatului din Braşov, unde s-au aprins luminițele, deși primăria nu anunțase nimic, ca să evite aglomerația

Îmbulzeală în Piaţa Sfatului din Braşov, unde s-au aprins luminițele, deși primăria nu anunțase nimic, ca să evite aglomerația

Câteva sute de persoane s-au îngehsuit, luni seară, în Piaţa Sfatului din Braşov, pentru a asista la aprinderea luminilor de Crăciun din centrul oraşului, deşi municipalitatea nu a organizat o festivitate în acest sens şi nici nu a anunţat o oră la care se aprind luminiţele, tocmai pentru a evita aglomeraţia.

Viceprimarul municipiului Braşov, Flavia Boghiu, a declarat că anul acesta ”conceptul sărbătorilor de iarnă este de a duce magia Crăciunului în cartiere, atât pentru a ne asigura că respectăm condiţiile de siguranţă din punct de vedere epidemiologic, cât şi pentru a ne bucura unii de alţii, de comuniune şi de comunitate”.    

ADVERTISING

Conform acesteia, căsuţele de Crăciun în care se vând obiecte tradiţionale vor fi deschise între 29 noiembrie şi 9 ianuarie în Piaţa Sfatului şi în alte pieţe din oraş.   

Reprezentanţii Primăriei au declarat că nu a fost anunţată oficial o oră tocmai pentru a evita aglomeraţia, în contextul epidemiologic actual.   

Cu toate acestea, oameni de toate vârstele, localnici şi turişti s-au adunat, luni seară, pentru a fi de faţă la aprinderea iluminatului festiv, în municipiul Braşov.   

ADVERTISING

Pentru patinoar, oamenii mai au de așteptat până pe 15 decembrie. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a declarat că municipalitatea a fost nevoită să reia procedura de achiziţie, pentru atribuirea contractului de amenajare a patinoarului, după ce a a constatat ”o serie de probleme grave în ofertele celor două firme care au depus documentaţia pentru aceasta achiziţie” şi a trebuit să urmeze o procedură de notificare a Consiliului Concurenţei.

Acesta ar urma să fie deschis până în data 28 februarie, iar accesul este gratuit.

ADVERTISING

Între timp, la Sibiu:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇