Se deschid primele târguri de Crăciun din București

Se deschid primele târguri de Crăciun din București

Primul târg de Crăciun din acest an din București se deschide în Parcul Drumul Taberei, joi, de la ora 18:00, iar în cadrul acestuia va exista și un patinoar.

Ulterior, de la ora 19:00, se vor aprinde și luminițele de Craciun în întreg Sectorul 6, anunță primarul Ciprian Ciucu.

”Ne pregătim să vă facem sărbătorile frumoase. În Parcul Drumul Taberei amenajările sunt în toi pentru prima ediție a "West Side Christmas Market". Este primul târg de Crăciun care se va deschide anul acesta in Bucuresti.

Așa ca va așteptam, joi, 25 noiembrie, cu mic cu mare, la inaugurare, începând cu ora 18.00. De la ora 19.00 va fi aprins iluminatul festiv, când întregul sector va îmbracă haina de sărbătoare”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

ADVERTISING

Intrarea la Târgul de Crăciun va fi gratuită, costurile de organizare fiind suportate din taxele comercianților.

Ciprian Ciucu mai anunță că în două cartiere ale Sectorului 6 vor fi deschise spații în care se comercializează produse tradiționale de sezon.

”Am văzut că în alte orașe există versiuni mai mici de astfel de târguri în diferite piațete sau locuri în care se amenajează spații care comercializează felurite mâncăruri și băuturi tradiționale.

Începând cu anul acesta testăm și noi aceasta abordare. Începem cu două locuri, în cartierul Militari în parcarea de lângă complexul Sir și în zona Crângași/Giulești în parcarea de vizavi de piața Crângași. Îmi propun ca pentru anul viitor să creștem numărul acestora”, a precizat edilul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nicușor Dan nu poate participa la târgul PMB, pentru că nu e vaccinat

În ce privește Târgul de Crăciun București, organizat de Primăria Capitalei, instituția anunță că va face probe tehnice și de lumini joi, de la ora 21:00. Târgul e organizat pe esplanada cu statui din Piața Universității.

”Târgul, organizat de PMB prin Creart, se deschide vineri, 26 noiembrie, la ora 12:00, iar aprinderea luminițelor de sărbători, din târg și din centrul orașului, are loc în aceeaşi zi, la ora 18:00.

Conform legislației în vigoare, accesul este permis doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în baza prezentării Certificatului Digital European COVID-19”, se arată într-un comunicat al Primăriei, remis SpotMedia.

ADVERTISING

Astfel, primarul Nicușor Dan nu va putea participa la festivități, pentru că nu este vaccinat împotriva Covid și au trecut mai mult de șase luni de când a făcut boala.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇