A început montarea decorațiunilor de Crăciun în București. La Brașov, a fost instalat bradul

A început montarea decorațiunilor de Crăciun în București. La Brașov, a fost instalat bradul

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că Primăria București a început montarea decorațiunilor de Crăciun în oraș. El spune că doar zona centrală a Capitalei va avea decorațiuni. Operațiunea costă un milion de lei.

„Am început montarea decorațiunilor de Crăciun în București. Primele luminițe au fost montate în Piața Constituției, urmând să le instalăm pe toate până la sfârșitul lui noiembrie”, aunță pe Facebook Nicușor Dan.

El precizează că vor fi folosite decorațiunile folosite anii trecuți.

„Ne vom limita la ornamente pentru zona centrală a orașului. O operațiune pentru care în trecut Primăria Generală plătea 9 milioane de lei se va face în acest an cu doar 1 milion de lei. Pregătim și alte surprize de sărbători – tot cu cheltuieli reduse din partea PMB, dar cu implicarea mai puternică a agenților economici privați”, conchide Dan.

Am început montarea decorațiunilor de Crăciun în București. Primele luminițe au fost montate în Piața Constituției,...

Publicată de Nicușor Dan pe Joi, 11 noiembrie 2021

Bradul de Crăciun a ajuns în Piața Sfatului din Brașov

La Brașov, un brad înalt de 26 de metri a fost amplasat, joi seara, în Piața Sfatului, în așteptarea sărbătorilor de iarnă. Bradul are vârsta de 53 de ani.

Potrivit Primăriei Brașov, bradul provine dintr-o pășune, proprietate a municipiului Brașov, din zona Poienii de Jos.

„Bradul are o înălțime de 26 de metri și, conform studiului realizat de Facultatea de Silvicultură, are vârsta de 53 de ani (creștere în diametru = 12, 73 mm/an) creștere regulată, excentricitate redusă (creștere dreaptă in plan vertical)”, anunță Primăria Brașov.

In următoarele zile acesta va fi impodobit cu globuri verzi, roșii, argintii și aurii, care să îi ducă pe brașoveni și turiști cu gândul la bradul de Crăciun clasic, iar luminițele vor fi în culori calde, ca simbol al magiei sărbătorilor de iarnă.

Anul acesta sărbătorile de iarnă vor începe, la Brașov, în 29 noiembrie.

Pe lângă bradul de Crăciun din Piața Sfatului, municipalitatea va amplasa alți 10 brazi în cartierele Brașovului.

Bradul de Craciun a ajuns în Piața SfatuluiÎn această seară, Primăria Brașov, cu sprijinul Regiei Pădurilor Kronstadt,...

Publicată de Primăria Municipiului Braşov pe Joi, 11 noiembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇