Primăria lui Mihaiu pune luminițe de Crăciun doar în parcuri. Decorarea străzilor din centru rămâne sarcina lui Nicușor Dan

Primăria lui Mihaiu pune luminițe de Crăciun doar în parcuri. Decorarea străzilor din centru rămâne sarcina lui Nicușor Dan

Primăria Sectorului 2 va monta în acest an instalații luminoase și butaforii pentru sărbătorile de iarnă, în parcurile pe care le administrează.

După un an de pauză, primăria de sector va scoate instalațiile de iluminat festiv din depozit și le va monta, pe durata lunii noiembrie.

Potrivit informațiilor comunicate la solicitarea SpotMedia.ro, instituția are instalații de 349.746 de lei, cumpărate în perioada 2016 – 2019.

În plus, potrivit edilului Radu Mihaiu (USR), primăria de sector mai are în buget, în acest an, 280.000 de lei cu care să repare instalațiile pe care le are și, eventual, ca să își cumpere altele noi, pentru completarea schemei de iluminat festiv.

ADVERTISING

În plus, primăria de sector se pregătește să instaleze, în parcuri, o serie de butaforii. Este vorba despre mai multe figurine cu forme diverse (fântână curgătoare, om de zăpadă, înger etc) în valoare totală de circa 111.710 lei.

Rămâne să aflăm cum va fi iluminată partea de centru a Capitalei de pe raza Sectorului 2.

În anii trecuți, în timpul administrației Firea, tot centrul Bucureștiului a avut parte de iluminat festiv opulent, printr-un contract încheiat de Compania Municipală Iluminat Public SRL cu MK Illumination (filiala din România a multinaționalei cu același nume).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dar contractul respectiv a expirat, așa că în acest an – potrivit lui Nicușor Dan - compania municipală va mai monta doar cele 3.181 de instalații pe care le are pe inventar. Iar asta înseamnă că vom avea doar circa 42% dintre instalațiile din anii trecuți.

Potrivit informațiilor comunicate de CM Iluminat Public SA pentru SpotMedia.ro, cele 3.181 de instalații ajung, de fapt, doar pentru iluminarea a trei bulevarde mari din centrul orașului. Pe restul străzilor nu se știe dacă vom mai avea iluminat festiv.

ADVERTISING

Deja o bună parte dintre instalațiile CM Iluminat Public SRL se montează pe Bulevardul Unirii, spre Piața Constituției. Și e posibil să se monteze unele și în zona Pieței Universității, unde va fi, în acest an, târgul de Crăciun organizat de PMB.

Așa că n-ar fi exclus ca instalațiile să nu mai ajungă până pe marile străzi din zona de centru a Sectorului 2, cum e Bulevardul Dacia.

În context, l-am întrebat pe primarul Radu Mihaiu dacă PMB a cerut ajutor de la Sectorul 2 pentru a ilumina și acele zone. Sau dacă primăria de sector ia în calcul să ilumineze festiv, în regie proprie.

„Primaria Sectorului 2 se va rezuma la iluminarea parcurilor aflate in administrarea noastră.

Nu vom pune instalatii pe niciun bulevard. PMB nu a solicitat niciun sprijin in acest sens si nu am avut astfel de discutii cu domnul Nicuşor Dan”, a precizat Radu Mihaiu pentru SpotMedia.ro.

Vom reveni, în zilele următoare, cu detalii despre cum se vor ocupa de iluminat festiv și celelalte primării din Capitală.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇