Ce luminițe de Crăciun vrea să închirieze Primăria Sectorului 4, cu peste 130.000 de euro

Ce luminițe de Crăciun vrea să închirieze Primăria Sectorului 4, cu peste 130.000 de euro

Primăria Sectorului 4 e dispusă să cheltuiască, în acest an, aproape 650.000 de lei pe iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarnă.

Potrivit unui anunț publicat la 1 octombrie pe platforma de achiziții publice, Primăria Sectorului 4 vrea să își aleagă firma de la care să închirieze, cu cel mult 649.800 de lei, instalații de iluminat festiv pentru iarna următoare.

De acești bani, primăria vrea 4.500 de instalații de iluminat, cu 100 în plus față de câte a montat anul trecut.

Din numărul total de instalații, 400 vor fi plase de iluminat cu led, lungi de 5 metri și late de 2 metri. Instituția cere - potrivit caietului de sarcini - și o mulțime de alte decorațiuni pe care le descrie amănunțit. Unele sunt medalioane tradiționale, altele sunt figurine în formă de fulg sau jumătăți de fulg.

ADVERTISING

Piesa de rezistență a iluminatului festiv din Sectorul 4 din acest an pare să fie o stea tridimensională de mari dimensiuni cu 12 colțuri, alcătutiă din 12 priramide tridimensionale din fibră de sticlă echipate cu led cu lumină albastră, rece și verde. În fiecare colț de stea va fi un proiector.

19-piesa-de-rezistenta-piramida-2021-2022

De asemenea, instituția cere un pom de Crăciun artificial de mari dimensiuni, înalt de 12 metri și cu diametrul bazei de 4 metri. Acest pom va fi îmbrăcat într-o carpetă artificială care imită textura bradului.

ADVERTISING

O listă completă cu celelalte instalații de iluminat festiv pe care Primăria Sectorului 4 și le dorește, în sector, în acest an, puteți găsi în tabelul următor.

Primăria Sectorului 4 menționează în caietul de sarcini că îi va comunica firmei câștigătoare locurile exacte în care să fie montate aceste instalații abia după ce îi va atribui contractul. Dar, cu titlu orientativ, ele vor fi amplasate în mai multe zone de pe Șoseaua Olteniței, Luica - Giurgiului, Bulevardul Constantin Brâncoveanu, Tineretului Văcărești etc , acolo unde nu va instala decorațiuni luminoase Primăria Capitalei condusă de Nicușor Dan.

ADVERTISING

Iată lista cu locuri în care Primăria Sectorului 4 consideră că va monta instalațiile de iluminat:

lista-locuri-de-amplasat-lumini

N-ar fi exclus, însă, ca parte dintre instalații să fie montate în alte locuri, în acest an.

Reamintim că în ultimii 3 ani - adică din 2018 încoace - Primăria Municipiului București (PMB) a asigurat iluminat festiv opulent, în toată zona de centru a Capitalei.

În acest an, însă, PMB nici măcar n-a dat comandă, încă, pentru montarea instalațiilor de iluminat. Așa că n-ar fi exclus ca și primăria de sector să fie obligată să decoreze și să ilumineze festiv parte din zona de centru a orașului.

Potrivit Sicap, procedura n-a fost încă atribuită. Dar singura companie care a depus ofertă este Luxten Lightining Company.

Aceeaşi companie a câștigat și în anii trecuți procedurile de achiziție ale Primăriei Sectorului 4 și a asigurat iluminatul festiv în sector pentru următoarele sume: 529.350 de lei (în sezonul 2018-2019), 642.700 de lei (în sezoul 2019 - 2020) și 642.700 de lei (în sezonul 2020 - 2021).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇