Imaginea zilei: Cum se vede uraganul Beryl de pe SSI

Imaginea zilei: Cum se vede uraganul Beryl de pe SSI

Astronautul NASA Matthew Dominick a surprins o imagine a uraganului Beryl în timp ce se afla la bordul Stației Spațiale Internaționale.

„Astronautul NASA, Matthew Dominick, a capturat această imagine a uraganului Beryl în timp ce se afla la bordul Stației Spațiale Internaționale. NASA studiază uraganele din spațiu prin fotografii precum aceasta, precum și prin observații de la sateliți”, a scris, pe Facebook, Ambasada SUA la București.

Iată imaginea postată:

Uragan-Beryl-spatiu
Foto: Facebook Ambasada SUA

Potrivit sursei citate, acest punct de observație îi ajută pe oamenii de știință să înțeleagă modul în care schimbările climatice afectează uraganele și să afle cum se pot pregăti mai bine comunitățile pentru ciclonii tropicali într-o lume mai caldă.

ADVERTISING

Uraganul Bery, însoţit de ploi şi rafale de vânt violente, a măturat miercuri coasta de sud a Jamaicăi şi este aşteptat să ajungă în Mexic joi seara. A ucis cel puţin şapte persoane şi a provocat distrugeri considerabile în sud-estul Caraibelor şi în Venezuela.

Beryl, primul uragan din Atlantic al sezonului, a impresionat experţii prin creşterea rapidă a intensităţii sale. Acesta a fost chiar clasificat temporar de categoria 5, cea mai înaltă categorie, devenind astfel cel mai timpuriu uragan de categoria 5 înregistrat vreodată de serviciul meteorologic american.

ADVERTISING

Potrivit oamenilor de ştiinţă, schimbările climatice sporesc probabilitatea ca aceste furtuni să se intensifice rapid şi există riscul unor uragane mai puternice, în special prin încălzirea apelor oceanelor, care sunt combustibilul acestor furtuni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇