Germania impune Franţei teste obligatorii pentru Covid și controale mai dure la frontieră

Germania impune Franţei teste obligatorii pentru Covid și controale mai dure la frontieră

Germania va clasifica Franța drept o zonă cu risc ridicat în ce privește răspândirea Covid-19, a declarat cancelarul Angela Merkel.

Astfel, Berlinul înăsprește cerințele de testare la frontiere, dar și controalele, relatează The Local France.

Măsura intră în vigoare vineri și urmează să fie anunțată de Institutul Robert Koch.

Ministrul francez de Externe, Jean Yves Le Drian, a confirmat vineri că vor exista teste obligatorii la frontiere. Carantina nu ar urma să fie obligatorie pentru sosirile din Franța, dar ar fi recomandată, a adăugat el.

”Explozia pandemiei în Germania este mai rapidă decât credeau ei înainte, așa că vor înăspri testarea, cu teste de salivă, la punctele de intrare în Germania”, a adăugat Le Drian.

Oficialul francez a menționat că aceste controale vor cauza probleme lucrătorilor transfrontalieri.

Incidența cazurilor la 100.000 de locuitori în Franța a trecut în anumite regiuni pragul de 200 de infectări!

De exemplu, în Ile-de-France, regiunea care cuprinde capitala Paris, a trecut pragul de 600 de cazuri la 100.000 de locuitori.

"Când vedem o incidență atât de mare, este pur și simplu o necesitate (înăsprirea măsurilor - n.red.), este un proces practic automat", a declarat cancelarul Merkel, într-o conferință de presă, joi, la Berlin.

”Nu este legată de nicio decizie politică, dar când vedem că evoluția ratei de incidență - așa cum este cazul aici - depășește pragul de 200 pentru o lungă perioadă de timp, aceasta necesită o clasificare ca zonă cu risc ridicat de infectare”, a adăugat ea.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro

A.D.