Evoluţie epidemiologică îngrijorătoare în Germania, din cauza tulpinei britanice: După Paşte vom fi ca la Crăciun

Evoluţie epidemiologică îngrijorătoare în Germania, din cauza tulpinei britanice: După Paşte vom fi ca la Crăciun

Virusologul de la Charité, Christian Drosten, priveşte cu îngrijorare evoluţia Covid din Germania şi avertizează că varianta B.1.1.7, cea britanică, e mai contagioasă şi generează forme mai grave ale bolii.

Christian Drosten de la clinica universitară Charité din Berlin, virusologul german implicat de la bun început puternic în campania împotriva Covid, deplânge actuala evoluţie privind disputele iscate în jurul vaccinului AstraZeneca, a cărui administrare a fost suspendată temporar şi în Germania, precum şi carenţele în procesul de aprovizionare a centrelor de vaccinare cu ser antiCovid.

Cum au ajuns mulți germani să refuze AstraZeneca, deși britanicii l-au administrat masiv Interviu video

ADVERTISING

Ţinând cont că ne aflăm la începutul celui de-al treilea val de pandemie în Germania, spune Drosten, prioritate în întreaga dezbatere ar trebui să aibă faptul că "avem nevoie de acest ser".

Noile tulpini SARS-CoV-2 vor "îngreuna drastic" evoluţia pandemiei

Virusologul de la Charité avertizează totodată că situaţia epidemiologică din Germania nu este deloc bună. Varianta B.1.1.7 este mult mai contagioasă, răspândindu-se mai rapid, fiind depistată, între timp, la deja trei sferturi din cazuri.

"Scurt după Paşte vom avea o situaţie similară cu cea pe care am avut-o în jurul Crăciunului", mai atrage Drosten atenţia, făcând şi trimitere la prognozele sumbre emise de Institutul Robert Koch (RKI) cu câteva zile în urmă privind creşterea sustanţială a noilor infectări cu coronavirus.

ADVERTISING

Deosebit de riscantă este evoluţia pentru persoanele cu vârste peste 50 de ani, a mai subliniat Drosten.  

B.1.1.7 - variantă nu doar mai contagioasă, ci şi mai periculoasă

În ultimul său podcast "Coronavirus-Update", difuzat de postul NDR, virusologul german s-a mai referit şi la varianta B.1.1.7 a coronavirusului, descoperită iniţial în Marea Britanie.

El a avertizat că această variantă este nu doar mai contagioasă, ci determină o evoluţie mult mai gravă a bolii COVID-19.

Studiile făcute, explică Drosten, arată că B.1.1.7 provoacă moartea în mai mare proporţie decât virusul care nu a suferit mutaţii. 

ADVERTISING

Numărul de noi infectări creşte 

Autorităţile sanitare din Germania au raportat Institutului Robert Koch 13.435 de noi infectări cu coronavirus - 4.289 în plus faţă de miercurea trecută. Incidenţa de şapte zile (noi infectări la suta de mii de locuitori în decurs de şapte zile) a crescut faţă de ziua anterioară de la 83,7 la 86,2.

Cu o săptămână în urmă mai era încă de 65,4. Iar cu patru săptămâni în urmă, pe 17 februarie, era de numai 57. Evoluţia este aşadar limpede şi explicaţia ar putea fi răspândirea noilor variante SARS-CoV-2.

249 de decese având legătură cu o îmbolnăvire COVID-19 au fost înregistrate acum - cu exact o săptămână în urmă erau 300. Numărul deceselor a crescut astfel la 73.905.

În total, în Germania au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus peste 2,94 milioane de oameni. Potrivit RKI, aproximativ 2.383.600 s-au însănătoşit.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇