Fostul rege Juan Carlos revine în Spania, după doi ani de exil

Fostul rege Juan Carlos revine în Spania, după doi ani de exil

Fostul rege al Spaniei Juan Carlos I, plecat în exil în august 2020 în Emiratele Arabe Unite pe fondul suspiciunilor de delapidare, va reveni joi pentru prima dată în ţara pentru o scurtă vizită.

Această scurtă vizită intervine în momentul în care cele trei anchete care îl vizau pe Juan Carlos în Spania au fost clasate în martie, informează AFP.

Juan Carlos va merge mai întâi în Sanxenxo, localitate din Galiţia (nord-vest). El va face apoi o deplasare luni la Madrid, pentru a-l vizita pe Felipe VI, pe soţia sa Sofia şi alţi membri ai familiei, și se va întoarce în aceeaşi zi la Abu Dhabi.

ADVERTISING

Subiect de controversă, această vizită a fost criticată în special de partidul de stânga radical Podemos, membru al guvernului de coaliţie al premierului socialist Pedro Sanchez.

Figură centrală în tranziţia democratică după moartea dictatorului Franco în 1975, Juan Carlos, care a abdicat în 2014 pe fondul scandalurilor, a părăsit Spania pentru Abu Dhabi în august 2020, după dezvăluiri din ce în ce mai compromiţătoare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇