Expert, despre remanierea guvernamentală de la Kiev și incursiunea din Kursk: ucrainenii s-au mirat chiar că au avansat destul de ușor

Expert, despre remanierea guvernamentală de la Kiev și incursiunea din Kursk: ucrainenii s-au mirat chiar că au avansat destul de ușor

În Ucraina se petrece o uriaşă remaniere guvernamentală, iar noi am analizat întreaga situaţie cu Armand Goşu, istoric şi specialist în spaţiul ex-sovietic.

„Remanierea din Ucraina e ceva pregătit, anunţat cu şase luni mai devreme. Aşteptările erau chiar mai mari. Presa de la Kiev relata că pe lista remaniabililor ar fi chiar prim-ministrul.

Numele menţionate până la urmă erau foarte previzibile. Sunt vizaţi oameni care erau de mult timp în funcţii. Mă gândesc la Kuleba, care este cel mai vechi în funcţie. Cred că este ministru din martie 2020, dacă nu greşesc, deci de patru ani şi jumătate. Patru ani şi jumătate de mandat în fruntea diplomaţiei ucrainene, într-o perioadă foarte tulbure.

ADVERTISING

Irina Vereşciuk, dacă vă amintiţi, în primele patru luni de război apărea mereu la televizor. Era cea care organiza transferul refugiaţilor din zonele de conflict spre zonele mai de vest, zonele securizate ale Ucrainei.

De asemenea, o persoană foarte cunoscută la Bucureşti, unde vine de câteva ori pe an, fie la negocieri, fie recent şi la Ziua Diplomaţiei Române a fost Olga Stefanişina, care a fost vicepremier pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică al Ucrainei". 

Citeşte informaţiile integral in articolul publicat de Observator News

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇