Ucraina folosește „drone-dragon”, care varsă foc pe câmpul de luptă (Video)

Ucraina folosește „drone-dragon”, care varsă foc pe câmpul de luptă (Video)

Militarii ucraineni folosesc împotriva Rusiei așa-numitele „drone dragon”, care varsă foc pe câmpul de luptă, a confirmat Ministerul Apărării de la Kiev.

Ministerul a publicat noi imagini asemănătoare unui clip distribuit de canalele Telegram din Ucraina și Rusia cu doar câteva zile înainte, scrie Kiev Independent.

Clipul arăta ceea ce părea a fi o dronă care arunca metal încins asupra soldaților nevăzuți ascunși într-o linie de copaci.

Defense Express a scris că drona a fost desfășurată de Brigada 108, adăugând că videoclipul a fost filmat în apropiere de satul Ukrainske, regiunea Zaporojie.

ADVERTISING

Noul clip, cel distribuit de ministerul ucrainean, a fost filmat de unitatea Perun a Brigăzii 42 Mecanizate. „Drona dragon” din videoclip operează în sectorul Harkov, potrivit Ministerului Apărării.

Un alt videoclip care arată presupusa utilizare a unei astfel de drone noaptea a fost postat de Brigada 60.

"Dronele de atac sunt aripile noastre de răzbunare, care varsă focul direct din cer. Ele devin o adevărată amenințare pentru inamic, arzându-i pozițiile cu o precizie pe care nicio altă armă nu o poate obține", a spus armata într-o postare pe Facebook.

ADVERTISING

O serie de rapoarte sugerează că dronele sunt echipate cu muniții de termit.

Termitul este un amestec de pulbere metalică și oxid de metal folosit la fabricarea bombelor incendiare. Substanța arde la temperaturi de peste 2.400 de grade Celsius, fiind atât de fierbinte încât poate arde oțelul și betonul. În contact cu corpul uman, poate topi până la os.

Armele cu termit dispersează mii de bucăți minuscule de metal topit.

Dronele ucrainene care aruncă un flux continuu de metal topit într-un asemenea mod par a fi o altă inovație militară.

ADVERTISING

Rusia a desfășurat arme incendiare similare, cum ar fi bombele cu fosfor alb interzise, ​​încă de la începutul războiului din Ucraina.

Termitul și alte arme incendiare pot provoca răni devastatoare.

Human Rights Watch scrie că expunerea la astfel de muniții poate duce la „arsuri extinse și chinuitoare care necesită un tratament dureros”.

Din 2022 încoace, Ucraina și Rusia au investit masiv în tehnologia dronelor, revoluționând modul în care sunt purtate războaiele.

Pentru forțele ucrainene depășite numeric, dronele au fost una dintre armele cheie pentru a lovi navele de război rusești, bazele navale, rafinăriile de petrol și aerodromurile din teritoriile ocupate și în spatele liniilor Rusiei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇