Două fete de 7 și 11 ani au suferit arsuri la un experiment chimic din Cluj. Poliția spune că ele sunt de vină. Ambele sunt încă la spital

Două fete de 7 și 11 ani au suferit arsuri la un experiment chimic din Cluj. Poliția spune că ele sunt de vină. Ambele sunt încă la spital

Două fetiţe de 7 şi 11 ani au suferit arsuri în urma unui experiment şcolar, desfăşurat la un atelier de chimie din Cluj-Napoca.

Poliţiştii au stabilit că de vină sunt chiar fetele, care nu au respectat distanţa recomandată şi au căzut peste masa unde avea loc experimentul. Astfel, li s-au aprins suviţe din păr, fiind transportate la spital.

Ambele fetiţe rănite grav la Festivalul de Ştiinţe din Iulius Parc Cluj-Napoca sunt internate, una chiar la terapie intensivă.

Accidentul

Totul s-a întâmplat sâmbătă când un bărbat a sunat la 112 să anunţe că două fete, în timp ce participau la un experiment într-un parc din Cluj, s-ar fi dezechilibrat şi ar fi căzut peste masa pe care se desfăşura experimentul.

ADVERTISING

”În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti a reieşit faptul că cele două minore nu ar fi păstrat distanţa recomandată, moment în care li s-ar fi aprins şuviţe de păr. În urma evenimentului, minorele au fost transportate la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale. În continuare se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi pentru stabilirea tuturor circumstanţelor în care a avut loc evenimentul”, a precizat IPJ Cluj, citat de News.ro.

ADVERTISING

Care e starea fetelor

”Un echipaj SMURD şi un echipaj al serviciului de ambulanţă judeţean Cluj au acordat asistenţă medicală pentru două minore, în vârstă de 7 şi 11 ani, care au suferit arsuri la nivelul feţei şi al membrelor superioare, după ce au asistat la un experiment demonstrativ, parte dintr-un eveniment public, care a avut loc într-un parc, de pe strada Teodor Mihali din municipiul Cluj-Napoca”, a transmis ISU Cluj.

Fetele sunt încă la spital.

„Fetele rămân deocamdată la noi. Una este la ATI, cealaltă la secția de Chirurgie pediatrică. Cea de 7 ani, de la ATI, are arsuri pe o suprafață de 9%, la nivelul feței și a unei mâini, iar cealaltă, de 11 ani, are arsuri pe 10% la nivelul gâtului, pieptului și a unei mâini.

ADVERTISING

Ambele fete necesită tratament chirurgical. Îngrijirea arsurilor se face în sala de operații, sub anestezie generală. Rănile nu se pot pansa, sunt dureroase, de aceea se face sub anestezie.

Arsurile sunt de tip chimic și prin flacără. Starea lor este stabilă, nefiind afectate funcțiile vitale”, a declarat pentru presa locală Daniela Dreghiciu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Cluj-Napoca.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇