Doi secui condamnați pentru terorism ar putea fi eliberaţi înainte de vreme

Doi secui condamnați pentru terorism ar putea fi eliberaţi înainte de vreme

Judecătoria Brașov a decis eliberarea condiționată a lui István Beke şi Zoltánt Szőcs, doi secui condamnați pentru terorism.

Cei doi au fost condamnați în 2018 la 5 ani de închisoare fiecare.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Sentința privind eliberarea nu este definitivă și poate fi atacată în termen de trei zile, notează publicația maszol.ro.

István Beke și Zoltán Szőcs au putut solicita eliberarea condiționată din luna mai a anului 2020. De atunci, au fost făcute patru astfel de cereri, acestea fiind respinse.

Acuzați de terorism și instigare la terorism

Zoltán Szőcs și István Beke au fost condamnați la câte cinci ani de închisoare cu executare pe 4 iulie 2018 de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Acuzația la adresa lor a fost de terorism și instigare la terorism.

Cei doi au fost aduși în fața instanței după ce DIICOT a interceptat o convorbire prin care aceștia ar fi plănuit să detoneze o bombă artizanală la parada militară din Târgu Secuiesc, de 1 decembrie 2015.

Arestarea lor a generat proteste la Târgu Secuiesc, întrucât maghiarii au considerat că dosarul împotriva celor doi secui este unul înscenat.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!